AYŞİN SEÇİL GEZER

Merkezin bahçesinde saat 15.00’te  başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Keşan Emniyet Müdürü Zafer Akcan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenci, öğretmen ile veliler katıldı. 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, şunları söyledi: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çeşitli hizmet modellerimizle çocuk, genç, yaşlı, kadın, engelli, Gazi ve Şehit yakınlarımızın sürekli yanındayız. Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmekte ve uygulamaktayız. Özellikle dezavantajlı kadınlarımızın ve engellilerimizin hayatın içinde aktif olarak rol almaları, üretmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmaları, toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmaları, çalışan üreten ve hayata sımsıkı tutunan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Merkez bünyemizde İŞ-KUR işbirliği ile çeşitli meslek edindirme kurslarımız açılmıştır ve Bakanlığımızın mevzuatı doğrultusunda çeşitli hizmet modelleri sunulmaktadır.”

Programın devamında Keşan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin halk oyunları, çocuk etkinlik odası öğrencilerinin gösterisi, özel öğrencilerin gösterisi, meslek edindirme kursiyerlerine belgelerinin takdimi ile sürdü. Daha sonra ise açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi.