Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin okul yöneticileri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Geleneksel Hıdırellez Şenliği, dün gerçekleştirildi.

 

Saat 12.15 sıralarında, okul bahçesinde başlayan şenliğe; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Altın, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Yıldız, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

KÖK: HER MİLLET DEĞERLERİ İLE YAŞAR

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenliğin açılış konuşmasını Okul Müdürü Ramazan Kök yaptı. Hıdırellez Şenliği’nin, okulun sosyal faaliyetleri arasındaki en önemli etkinliklerden biri olduğunun altını çizerek, “Hatta daha önceki yıllarımızda bugünün bir kavram olmasını önerdik. Halen de biz bu günü Kültür ve Bahar Bayramı olarak kutluyoruz. Unutmayalım ki her millet değerleri ile yaşar.” dedi.

 

BATUR: HIDIRELLEZ BOLLUĞUN VE BEREKETİN SİMGESİDİR

 

Kök’ün yaptığı konuşmanın ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da 10-A sınıfı öğrencisi Batuhan Batur yaptı. Hıdırellez’in tarihi ile ilgili olarak detaylı bilgiler veren Batur, “6 Mayıs geldiğine göre artık yaz geldi diyebiliriz. Hala ısınmayan bu günlerden sonra Hızır ile İlyas buluşur, Hıdırellez olur ve yaz gelir diye bekliyoruz. Bolluğun ve bereketin simgesi olan Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.

 

PİLAV AYRAN İKRAMINDA BULUNULDU

 

Etkinlik; karşılıklı manilerin söylenmesi, top sektirme, halat çekme, yoğurt içinde para bulma gibi yarışmaların ardından, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin canlı müzik sunması ve halay çekilmesinin ardından verilen pilav ayran ikramıyla sona erdi.