AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 14.00 sıralarında KYÇUBYO’ya gelen Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvaıcoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Arıkan ve İsmail Şapçı, Keşan TSO Meclis Üyesi Ekrem Şanlı, Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak, Okul Müdürü Adil Oğuzhan ve Müdür Yardımcısı Tülay Demiralay tarafından karşılandı.

Ziyarette söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “3 bine yakın öğrenciye eğitim veriliyor. Eğitim yıllarının en önemli bölümlerini Keşan’da geçiriyorlar. Bu anlamda öğrencilerimiz sadece sizin eğitiminizle kalmamalı. Bizlerle iş birliği içerisinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, girişimcilik ruhu kazandırmak, tecrübe kazandırmak için destek olmak için çaba sarf etmeliyiz. Üniversite öğrencilerimiz; çalışmak ve yaşamını idame ettirmek için eğitime devam ettiğini söylüyor. 2023 hedeflerimizde Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için hedef koyduysa, bunu gerçekleştirebilmemiz için geleceğe el atmamız lazım. Bizim de öğrencilerimize destek olabilmemiz için bölgemizde kendilerine tecrübe kazandırmamız gerek. Türkiye’nin her yerinden gelen yapıyı burada güçlü bir şekilde ortaya koymalıyız. Öğrencilerimize nasıl Keşan’da ev sahipliği ‘yaparızı konuşmamız lazım. Bu konuda iş camiası hazır. Öğrencilerimizin sorunlarını dinlemek istiyoruz. Keşan’da esnafımız ve iş dünyası sorunları duyarsa kendilerine çeki düzen verirler. Çalışmak isteyen öğrencilerimizi iş arayanlarla buluşturmak istiyoruz.  Oda olarak partimecalisyor.com adlı web sayfamızı kurmak üzereyiz. Öğrencilerimiz buradan iş bulabilecekler. 7+1 uygulamasını iş dünyasında çalışacak ve öğrenci alacak işletmelerimizin tespitinde yardımcı olacağız. Geleceğe hazırlanmak istiyorsak öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılamamız gerekiyor. ” dedi.

KEŞAN TSO ÖĞRENCİLER İLE İŞ ADAMLARI ARASINDA HER ZAMAN KÖPRÜ OLMUŞTUR

Daha sonra söz alan Oğuzhan,“Öğrencilerin sadece okulda aldıkları bilgi yeterli olmayabiliyor. Kendilerini daha iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Keşan TSO öğrenciler ile iş adamları arasında her zaman köprü olmuştur. İnşallah bundan sonra bu durum devam edecektir. Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirecek alanlar konusunda eksiklikler var. Üniversite şehir içerisinde bir kalkınmadır.  Bundan sonra öğrencilerin kontenjanların artması için yeni bölümler veya ikinci öğretimler açılabilir. Şu anda kontenjanlarımız dolu. İkinci öğretim açılırsa kapasite yüzde 100 artacak ama öğretim elemanı ve idari kadrolar rektörlük tarafından sağlanmış olacaktır. Şu anda bin 600 öğrencimiz var. Barınama konusunda öğrencilerimiz zorluk çekiyor. İnşallah üniversite ve buradaki işadamlarımız birlikte hareket ederek, yeni yurtlar kurarak öğrencilere hizmet etme şansı bulurlar. Kariyer planlamasında daha önceleri Keşan TSO’nun katkıları oldu. Umarım bu devam eder. Yeni gelen öğrencilerimize bu konuda destek verirsiniz. Öğrencilerimizden Keşan ile ilgili bir şikayet duymadık. 7+1’e Bilgisayar Teknolojisi ve Gümrük İşletme bölümlerinde geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ziyaret Arıkan’ın konuşmasıyla sürdü.

Murat Arkan, şunları söyledi: “Üniversite bilgi yuvası. Öğrenci sayısının arttırılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bize beyin göçü gerek. Bu da sizlerin eğiteceği gençlerimizle olacak. Sizlerle ayrılmaz bir bütünüz. Gençlerimizi alıp, parlatmaya hazırız. Sadece teorik eğitim olmamalı. Pratik de yapılmalı.”

SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME ETKİNLİKLERİ DÜZENLENMELİ

Daha sonra yeniden söz alan Mustafa Helvacıoğlu, yapılan ziyaretin sonuç bildirgesini okudu.

Helvacıoğlu, şöyle dedi:  “Odamızda kurulan üniversite öğrenci meclisini güncellemeliyiz. Sanayi-üniversite işbirliğini geliştirme etkinlikleri düzenlenmeli. Bölgemizde okuyan üniversite öğrencilerimizin yaşam ve çalışma şartlarına yardımcı olmak, kolaylaştırmak ve öğrencilerimize misafirimiz gözüyle bakmayı bilmemizi unutmamalıyız. Üniversite ile ortak panel, seminer ve toplantıları bu yılda gerçekleştirmek. Yarı zamanlı çalışmak isteyen üniversite öğrencilerimize, odamızın kurduğu sistemle iş bulmak ve okurken harçlık kazanmalarını sağlanmalı.Üniversite öğrencilerimizin tecrübeli mezun olabilmeleri için pratik alanlarda iş dünyası ile beraber çalışmak ve uygulamaları arttırmak.Üniversite öğrencilerimizle girişimcilik konusu başta olmak üzere kariyer günleri gerçekleştirmek ve başarılı iş adamlarımızla tecrübe paylaşımı sağlamak. Sigortacılık ve Bankacılık, Bilgisayar, Uluslararası Ticaret Bölümleri ile Keşan’daki özel sektörle branş toplantıları yaparak uygulama alanında karşılıklı faydayı sağlamak. Son sınıf üniversite öğrencilerimize girişimcilik atölyesi kurmak ve iş hayatına hazırlamak.7+1 uygulamalı eğitimde üniversitemizle mutfak çalışması yaparak işbirliğini güçlendirmek. Öğrenci staj dönemlerinde özel sektör desteğinde beraber çalışmak. Öğrenci sayısını Keşan'da ikiye katlayacak ikinci öğretim açılmasını gündemde tutmak ve desteklemeliyiz. Bölgemizde okuyan tüm öğrencilerimizle biraraya gelerek yaşadığı sorun ve sıkıntılarına köprü olmak ve kamuoyuyla paylaşmak.”

Ziyaret sohbet şekilde bir süre daha devam etti.