Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. A. Sinan Ünsar, dün yaptığı açıklamada; 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle, tüm bölümlerde kontenjanların dolduğunu kaydetti.

Keşan Meslek Yüksek Okulu’nda ise açılan 420 kontenjanın 324’ü doldu. 30 kontenjan açılan Gaz ve Tesisatı Teknolojisi’ne sadece 7 öğrenci yerleşti.

“OKUL KONTENJANIMIZIN TAMAMI DOLDU”

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 5 bölümünü toplam 310 öğrencinin tercih ettiğini aktaran Ünsar, “Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Gümrük İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi ve Uluslararası Ticaret bölümlerine 62’şer öğrenci alındı. Şu an itibariyle, okul kontenjanımızın tamamı dolmuş durumda. Yeni eğitim-öğretim yılında kazanan öğrencilerimizle birlikte okul mevcudumuz, toplam bin 410 kişi oldu.” dedi.

 “KAYITLAR 2-6 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK”

Yeni akademik yılın ne zaman başlayacağı ve kayıt tarihleri ile ilgili de bilgi veren Ünsar, şöyle konuştu: “Akademik yıl, eylül ayının üçüncü haftası itibariyle başlayacak. 16-20 Eylül tarihleri arasında eski öğrencilerimizin kayıt yenilemeleri olacak. 2-6 Eylül tarihleri arasında ise, yeni öğrencilerimizin kayıtları yapılacak. Kayıtlarımız, her zaman olduğu gibi yine Edirne merkezde olacak. Yeni akademik yılın tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“BARINMA ANLAMINDA SORUN YAŞANACAĞINI TAHMİN ETMİYORUM”

 “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda bin 410 öğrenci eğitim görecek. Öğrenciler, yeni dönemde barınma anlamında sıkıntı yaşayacak mıdır?” şeklindeki soruya cevap veren A.Sinan Ünsar, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da barınma anlamında sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. İlçemizde birçok yeni konut yapıldı ve öğrencilerimizin birçoğu bu konutları tercih ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nda da herhangi bir sorun yaşamadık. Kredi Yurtlar Kurumu’nun, okulumuza yakın bir yere yurt binası yapması da gündemde. Bu yurdun yapılmasıyla birlikte barınma anlamında hiçbir sorun kalmayacak.”

KEŞAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Keşan Meslek Yüksekokulu’nun da, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Çocuk Gelişimi, Elektrik, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Otomotiv Teknolojisi, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinde öğrenci alımı yapacağı öğrenildi.

Keşan Meslek Yüksekokulu’ndaki bölüm, kontenjanlar ve alınan öğrenci sayıları ise, şöyle: “Çocuk Gelişimi 50, Elektrik 60, Laborant ve Veteriner Sağlık 30, Turizm ve Otel İşletmeciliği 60 ve Otomotiv Teknolojisi’ne 60 öğrenci alınarak, tüm kontenjanlar doldurulurken; bazı bölümlerde kontenjanlar dolmadı. Elektrik bölümü ikinci öğretimde 60 kontenjan varken, 10 öğrenci; Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümünde 30 kontenjanı varken, 7 öğrenci; Otomotiv Teknolojisi ikinci öğretimde 60 kontenjan varken, 35 öğrenci, Turizm ve Otel İşletmeciliği ikinci öğretimi bölümünde 60 kontenjan varken, 12 öğrenci alımı yapıldı.”