İlk ve orta öğretim öğrencilerinin bu yıl 3,5 ayı bulan uzun yaz tatili dün sonra erdi. Keşan’da bulunan toplam 66 okul ve kurumda 970 öğretmen ve 12 bin 673 öğrenci dün sabah çalan ilk zil ile ders başı yaptı.  2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Okulların açılması ve İlköğretim Haftası’nın başlaması nedeniyle Keşan’da düzenlenen program İnönü İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.
Saat 10.00 sıralarında başlayan kutlama programına Edirne Vali Yardımcısı ve Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır, Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç, Keşan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bnb. Mahir Sağlık,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan,  AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,  bazı okul müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı.
Tören,  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında Okul Müdürü Kenan Baran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan birer konuşma yaptılar. Protokol üyelerine ve okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeği sunuldu. Okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.
İlk konuşmayı yapan İnönü İlkokulu Müdürü Kenan Baran,  okul binasının içini, dışını ve çevre duvarlarını tamamen yeniden boyayarak en iyi şekilde eğitim-öğretime hazır hale getirdiklerini belirterek, “Sınıflarımıza projeksiyon makinesi takılarak eğitim ve öğretimi desteklemiş olduk.  Bu yapılan işlerde maddi manevi emeği geçen herkese okulum adına teşekkür ediyorum” dedi.



BARAN: ÇOCUKLARINIZI OKULA ZAMANINDA GÖNDERİNİZ
Sözlerinin devamında hem öğrencilere hem de velilere seslenen Baran, şöyle konuştu: “Sevgili öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte aramıza yeni arkadaşlarınız, yeni kardeşleriniz katıldılar, onlara okulu tanımalarında, okula alışma dönemlerinde yardımcı olunuz. Kıymetli velilerimiz, lütfen çocuklarınızı sabah kaldırınız ve okula zamanında gelmelerini sağlayınız. Çocuklar devamsızlık yaptıkça okulla olan bağları zayıflıyor. Bu öğretim yılında daha titiz davranalım ve okulumuzda istenilen başarıya ulaşabilelim. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün, Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında ücretsiz olarak okulumuzda açılması düşünülen satranç, folklor, İngilizce ve okumayı geliştirme kurslarına çocuklarınızın katılımını sağlayınız.” 
Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan da yaptığı konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluğu içinde olduklarını vurgulayarak başladı. Eğitime değer vermenin, eğitimi olmazsa olmazların içine almanın çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydeden Erarslan, öğretmen, öğrencilere ve velilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:



ERARSLAN: ERDEMLİ BİREYLER YETİŞTİRME GAYRETİNDEOLDUĞUNUZU BİLİYORUM
“Değerli meslektaşlarım. Ruhen ve bedenen sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, bilgiyi paylaşan, teknolojiyi üreten ve toplum yararına kullanan özgüvenli nesiller yetiştirmek amacındayız.  Siz değerli meslektaşlarımızın bu amaca ulaşmak için büyük fedakârlıkla çalışarak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa edecek erdemli bireyleri yetiştirme gayreti içinde olduğunuzu biliyorum. Bundan sonra da aynı gayret içinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim yılındaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ÇALIŞINIZ

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz. Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamını sağlamaya gayret ediyoruz. Sizden beklentimiz çok çalışmanız, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmenizdir.”

 EVLATLARINIZ BİZLERE BIRAKILMIŞ EN KIYMETLİ EMANETİNİZ

Sayın velilerimiz. Yeni eğitim-öğretim yılında da bizlere ve evlatlarınıza önceki yıllarda vermiş olduğunuz destekleri, özveriyi, ilgi ve anlayışı göstermeniz, okul-öğrenci-veli işbirliği ve koordinasyonunu geliştirip arttırarak bu sene en üst noktaya taşımanızdır. Evlatlarınızı bizlere bırakılmış en kıymetli emanetiniz olarak görüyoruz. 970 öğretmeni, 12 bin 673 öğrencisi ve kıymetli aileleri ile birlikte bizler büyük ve güçlü bir ailenin mensuplarıyız. Başarı rastlantı değildir. Başarı özverili ve düzenli bir emeğin ürünüdür. Başarı başaracağım diyebilenlerindir.”

Erarslan, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözüyle bitirdi: “Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak, milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek, çağdaş uygarlığın, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı haline getirmektir”

Konuşmaların ardından, Edirne Vali Yardımcısı ve Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Serdar Bakır ve öğrenciler hep birlikte ilk ders zilini çaldı.

Daha sonra Edirne Vali Yardımcısı ve Keşan Kaymakam Vekili Mustafa Mustafa Serdar Bakır,  Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç ve beraberindekiler sınıflara geçerek öğrencilere başarılar dileyip kitap ve kırtasiye ürünlerinden oluşan hediyeler verdiler. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da öğrencilere okul çantası dağıttı.