Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda Keşan’da mezun olup sınava giren 842 öğrenciden 558’inin üniversitelere yerleştiğini ve Keşan genelinde yüzde 66’lık başarı sağlandığını söyledi.

Yüksel, ikinci tercihlerin henüz yapılmadığını, yapıldığı takdirde başarı oranının yüzde 78’lere çıkabileceğini belirtirken, bu yıl beklediklerinin üzerinde bir başarı elde ettiklerini kaydetti.

Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin bakanlık onayından geçtiğinin altını çizen Feryaz Yüksel, bu liseye diploma notuyla 68 öğrenci alacaklarını belirti.

“BU YIL DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜN ÜZERİNDE BİR BAŞARI ELDE ETTİK”

Üniversiteye yerleşen öğrenci istatistik sonuçları açıklayan Yüksel, şunları söyledi: “Bu yıl mezun olan öğrenci sayımız 893. Bu öğrencilerin 51’i başvuru yapmamıştır. 842 öğrenci başvuru yaptı.  Değerlendirme yapılırken 842 öğrenci göz önünde alınacak. Özellikle YGS ve LYS sınavları sayıları farklıdır. LYS sınavına giren öğrenci sayısı 480... 362 öğrenci de YGS sınavına girmiş bulunmaktadır. Bu yıl düşündüğümüzün üzerinde bir başarı elde ettik. Sebebi ise üniversite sınavına giriş puanlarının hesaplanmasında değişiklik arz etmesidir. 558 öğrencimiz şu anda üniversitelere yerleşmiş bulunmaktadır. İkinci tercihleri yapmamalarına rağmen, toplam öğrencilerin yüzde 66’sı üniversiteye yerleşmiştir. İkinci tercihlerde ise yüzde 75-78 arasında bir yerleşme bekliyoruz. LYS sınavına giren 480 öğrencinin 228 adedi lisans programlarına yerleşmiş oldu. Geri kalan öğrencilerin bazıları açıköğretim ve sınavsız geçiş ile üniversitelere kayıt olacaklar. 132 öğrenci ise sınavsız yerleşti.

“YUSUF ÇAPRAZ ANADOLU LİSESİ EN BAŞARILI LİSE”

Yüzde 78’lik başarı ile ilçede en başarılı lisenin Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi olduğunu dile getiren Feryaz Yüksel, “İlçemizde başarılı okulların başında 124 öğrencisinden 82 öğrencisini lisans, 7 öğrencisini  önlisans programına sokarak yüzde 78 başarı elde eden Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi olmuştur. Yüzde 68’lik başarı ile Keşan Anadolu Lisesi ikinci sırada yer aldı. 150 öğrencisinin 102’sini üniversiteye yerleştirmiş bulunmaktadır. İkinci tercihlerde bu sıralamalar değişiklik gösterebilir.” şeklinde konuştu.

“KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YÜZDE 99’LUK BAŞARI ELDE ETTİ”

Meslek Liselerine bakıldığında özellikle Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ön plana çıktığını belirten Yüksel, şöyle devam etti: “50 öğrencinin yüzde 99’unu üniversiteye yerleştirmiş bulunmaktadır. Meslek liselerini değerlendirirken YGS sınavı ve sınavsız geçiş ile alım yaptığını göz önünde tutmak gerekir. Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yüzde 67’lik başarı, Keşan Ticaret Lisesi ise 79’luk bir başarı elde etmiştir. KTSO Endüstri Meslek Lisesi ise bu sene farklı bir uygulama yapmıştır. 59 öğrencinin 14’ünü lisans, 33’ünü ise önlisans programına yerleştirmiş ve yüzde 53’lük bir başarı sağlamıştır. KTSO Endüstri Meslek Lisesi bakıldığında ciddi bir başarı elde etmiştir.

Bu yıl birinci tercihlerde ilçemiz yüzde 66 ile öğrencileri üniversitelere yerleştirmiş bulunmaktadır. Önümüzdeki yıl Anadolu Öğretmen ve Fen Lisesi de bu yarışa katılmış olacak. Bu Liselerin de yarışa katılmasıyla üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı artacaktır. Öğrencilerin Üniversitelere yerleşirken okul puanları ciddi bir şekilde etkili. Bu nedenle öğrenci velilerimizin öğrencileri ciddi bir şekilde takip etmesini istiyoruz.”

“FERİDE-MEHMET ÇUHACI OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLADI”

Daha önce kamuoyu ile paylaşılan ve yerleştirme kılavuzunda ismi yanlış yazılan Turizm Meslek Lisesi’nin bakanlık tarafından onaylandığını kaydeden Feryaz Yüksel, “Lise, 02 Ağustos 2013 tarihinde Bakanlık tarafından onaylanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamış olacak. Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak ismi bize bildirildi. Liselerin Anadolu yapma süreci bitmiştir. Bu yıl itibariyle Çuhacı Lisesi’ne öğrenci almayacağız. Otelcilik ve Turizm bölümüne diploma notuna göre 68 öğrenci alacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren de Anadolu statüsünde öğrenci almaya başlayacaktır.  Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.