Keşan TSO ve MMMBD işbirliğinde düzenlenen İstihdam Garantili ve Sertifikalı Temel Muhasebe Eğitimi’nin başarılı bir şekilde sona erdiği bildirildi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) ile Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Keşan Şubesi işbirliğinde düzenlenen “İstihdam Garantili Temel Muhasebe Kursu” tamamlandı.

3 Şubat 2014 tarihinde başlayan ve 36 kişinin katıldığı kursta, Genel Muhasebe Dersini Anıl Özbek, Girişimcilik Dersini Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale ve Bilgisayar Dersini Ünver Bilişim Yetkilisi Mümin Ünver tarafından verdi.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve kurs sorumlusu İsmail Şapçı, tamamlanan kursun ardından yaptığı açıklamada, 8 hafta süren kursun girişimcilik ve bilgisayar derslerinin 24 saat sürdüğünü ve hafta içi her gün 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yapıldığını bildirerek, kursun toplamda 120 saat olduğunu ifade etti.

Kursiyerlere önümüzdeki günlerde sertifika töreni yapacaklarını da sözlerine ekleyen Şapçı şunkarı söyledi:

“Temel muhasebe elamanına duyulan ihtiyacı giderecek olan bir kurs düzenledik, 36 kişinin yaklaşık %60’ı bir firmada çalışıyor ve kendilerini geliştirmek için bu kursa katıldılar. Diğer %40’lık kısım ise yeni iş bulmak için kursa başladı. Kursumuzun meslek edindirme bölümünü oluşturan bu %40’lık kesim, ön muhasebe ve temel muhasebe eğitimlerini başarı ile tamamlamış bulunmaktadırlar. Biz de oda olarak bölgemizdeki muhasebe ailesinden destek alarak istihdam garantisi sözü verdiğimiz bu başarılı kursiyerlerimizi işletmelerimize tavsiye ederek iş bulmalarını sağlayacağız. Temel muhasebe işletmenin dinamosudur. Bu yüzden her işletme temel muhasebeye ihtiyaç duymaktadır. İşletmesine temel muhasebe biriminde personel ihtiyacı olan işletmelerimiz odamız Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale ile irtibata geçebilirler. Temel muhasebe ve ön muhasebe eğitimlerini tamamlayan ve bu alanda iş bekleyen başarılı kursiyerlerimizin gelen işletme taleplerine göre çalışmalarını sağlayacağız.”