Lise Öğrencileri Taşıma İhalesi’nin 21 Kasım’da

yapılacak olması velileri isyan ettirdi

Keşan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’in önceki gün yaptığı açıklamada  Lise Öğrencileri Taşıma İhalesi’nin 21 Kasım’da yapılacağını bildirmesi velilerin tepkisine neden oldu.

Kendisiyle birlikte aynı durumda olduğunu bildiği en az 50 veli adına konuştuğunu söyleyen Halil İbrahim Müldür, “Devletimizin bize sağladığı bu imkandan ilçemizdeki yöneticilerin duyarsızlığı nedeniyle yararlanamıyoruz. Bugüne kadar 2 ay geçti ve ihalenin de 21 Kasım’da yapılacağı açıklandı. Bu nasıl iş anlamış değiliz. Her sabah 2 çocuğumu Gökçetepe Köyü’nden Keşan’a gönderiyorum ve ceplerine en az 20’şer lira koymak zorundayım. Bu fedakarlığı nereye kadar sürdürebileceğimi bilmiyorum” diye konuştu.

BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTILAR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu ihaleyi zamanında yapmayarak yüzlerce veliyi zor durumda bıraktığını da savunan Müldür, “Bu yöneticilerimiz bu beceriksizlikleri nedeniyle benim gözümde sınıfta kalmışlardır. Taşıma ihalesi olsa beraberinde yemek ihalesi de yapılacak. Çocuklarımızın ulaşım ve öğle yemek sorunlarını düşünmeyeceğiz. Bu konuyu lisede okuyan oğlu ya da kızı olan hangi arkadaşımla konuşsam hepsi son derece şikayetçi. Biz bu sorunu neredeyse her gün muhtarlarımıza ifade ediyoruz ama onlar bize bu konuda yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını ifade ediyorlar. Bu ihaleyi yapmayarak mağdur edenlerin bir aylık maaşları ödenmese ne yaparlar diye merak ediyoruz” dedi.

3 HAFTA DAHA DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ

Her şeye rağmen bu ayın sonuna kadar ihalenin gerçekleşmesini bekleyeceklerini de ifade eden Müldür, şöyle dedi: “Bizim ağırımıza giden, devletimizin sağladığı imkandan yararlanamamak. Bunun da nedeni Keşan’daki Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihaleyi yapmaması ya da yapamaması. Ne yapalım 3 hafta daha dişimizi sıkacağız, harç bulup, borç bulup çocuklarımızı okula göndermeye devam edeceğiz. Gerekirse bankalardan kredi de çekeceğiz ama çocuklarımızı okula göndereceğiz. Bunun sıkıntısını bilen bilir. Her sabah çocuklarımıza en az 20’şer lira vermek zorunda kalmak aile bütçelerimizi çok zorluyor.  Biraz daha bekleyeceğiz, baktık olmuyor Keşan’a lise öğrencisi gönderen veliler olarak sesimizi daha fazla yükseltmeye ve değişik platformlarda duyurmaya çalışacağız”