HABER MERKEZİ

2016 ve 2017 yıllarında ilçe ve il düzeyindeki çeşitli etkinliklerde, faaliyetlerde, LYS başarılarında adını sıkça duyuran Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, yayın organı konusunda da istikrarlı bir çizgide ilerliyor.

Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin, her yıl düzenli olarak yayımladıkları Nesil Gazetesi bu yıl da 6. Sayısıyla okurların karşısına çıktı. Hamur kâğıda renkli ofset baskı sistemiyle basılan 4 sayfalık renkli Nesil Gazetesi yoğun içeriğiyle dikkat çekiyor.

Sahipliğini okul müdürü Osman Başak‘ın sorumlu yazı işleri Türk dili ve Edebiyat öğretmenleri Dilek Saylam, Çiğdem Besler, Baskın Özüdoğru yer aldı.

Nesil Gazetesinin bu sayısında, okul müdürü Osman Başak, “Yıllardır büyük bir şevk ve gayret içerisinde özenle hazırlamış bulunduğumuz Nesil Gazetesinin 6. Sayısına ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başarmanın her gün yeni bir kapı açtığı bu yolda bizler gittikçe büyüyen, sevgi ve saygısını hiç yitirmeden, o ilk günkü heyecanı, şevki tadarak yaşayan, var olan bir ekol olmanın hazzını yaşamaktayız. Başarıyı kılavuz edinmiş, özgür ve yenilikçi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

2014 yılı LYS de % 80, 2015 yılı LYS de % 88, 2016 yılı LYS % 88, 2017 yılı LYS %87 başarıya ulaştırarak üstlendiğimiz sorumluluğu başarıyı görmenin gururu ve mutluluğu içindeyiz.

Tohum,  atıldığı toprakla bütünleşince, güneş ve suya doyunca büyür, fidan olur. Her fidan ağaç olamaz elbette. Rüzgârlara direnmek, köküne sıkı sıkı sarılmak gerekir. Mevlana‘nın sözünde saklıdır ağacın sırrı! ‘Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir.’

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak bilginin ışığı olmak için varız. Umut dolu ‘Nesil’lerde buluşmak dileğiyle…” dedi.