“Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” geçen hafta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik, Millî Eğitim Bakanlığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nca kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre öğrenciler; okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilecek. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenecek.

KEŞAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DE WEB SAYFASINDAN DUYURDU

Yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Keşan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü de web sitesinden“Öğrenciler; okul, sınıf ve şubelerinde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz!” başlığıyla yönetmelik maddelerini şöyle açıkladı:  

“MADDE 1 - 26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 -  Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.”