Keşan İlçe Kütüphane Müdürü Bülend Dizdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisinin arttığını belirtti.

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle kütüphanede gerekli tüm hazırlık ve çalışmaların yapıldığını ifade eden Dizdaroğlu, “Yeni gelen kitaplarımızı okuyucularımızın hizmetine sunduk. Kütüphane içerisinde bir takım değişiklikler gerçekleştirildi. Bu yıl özellikle öğrencilere daha iyi hizmet sunabilmek için hem fiziki hem de teknik altyapıda çalışmalar yaparak, hazır hale getirdik. Yaz tatili nedeniyle okulların kapalı olmasından kaynaklı azalma oldu. Ancak okulların açılmasıyla birlikte kütüphanemizden daha fazla öğrenci faydalanmaya başladı. Öğrencilerimiz, gerek internet hizmetinden gerek kitap ve dokümanlarımızdan gerekse ödünç kitap hizmetinden faydalanıyorlar.” dedi.

KÜTÜPHANEMİZİN OKUYUCU KİTLESİ İSTEDİĞİMİZ SEVİYELERE ULAŞTI

Bülend Dizdaroğlu, kütüphanenin okulların açılmasıyla birlikte cumartesi günleri de hizmet vermeye başladığını dile getirerek, şunları söyledi: “Mevcut personelimizle en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kütüphanemizde her geçen gün kitap sayısı artıyor. Ayrıca kütüphanemizin okuyucu kitlesi de artarak, istediğimiz seviyelere ulaştı. Kütüphanemiz 3 ana bölümden oluşuyor. Yetişkinler bölümünde aynı zamanda internet hizmetlerinden de yararlanılıyor. Çocuk bölümümüz de okul öncesi çağı da kapsayacak şekilde iki ayrı bölümden oluşuyor. Üçüncü bölümümüz de ödünç kitap verme. Burada, kütüphaneye ücretsiz üye olanlar dışarıya ödünç materyal alabiliyor.

KÜTÜPHANE, EĞİTİM-ÖĞRETİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Son yıllarda üye sayısında ciddi artışlar olduğunun altını çizen Dizdaroğlu, “Bölgede örnek olarak gösterilen kütüphanemizin üye sayısı da her geçen yıl ciddi şekilde artıyor. Son 7-8 yılda yaklaşık % 400 oranında bir artış kaydedildi. Ödünç alınan kitap sayısında da aynı doğrultuda bir artış söz konusu. Hizmetlerimizi daha da artırma ve kaliteli hale getirme gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle eğitim-öğretimin önemli bir parçası olan kütüphaneden tüm öğrencilerimizin yararlanmasını istiyoruz. Öğretmenlerimizde, öğrencilerimizi okumanın öneminin bilincinde olarak kütüphanemize yönlendiriyorlar.

OKUMANIN EN BÜYÜK FAYDASI; KENDİNİ İFADE EDEBİLMEK

Bülend Dizdaroğlu, öğrencilerin gerek eğitim hayatında, gerekse sonrasında başarılı olabilmesi için okumanın önemine değinerek, kitabın insana kazandırdığı en büyük değerin okuduğunu anlamak, anladığını yorumlamak ve kendini ifade edebilmek olduğunu söyledi.