AYŞİN SEÇİL GEZER

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, dün gerçekleştirdiği açıklamada, mahalle sınırları içerisinde bir okul bulunmadığını dile getirdi.

Kantar, mahallede bulunan hazine arazilerinin birine okul yapılabileceğini kaydetti.

MAHALLEMİZDE OKUL YAPILMASI İÇİN BİRÇOK ALAN MEVCUT

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’in yaptığı açıklamaları destekleyen açıklamalarda bulunan ve aynı sıkıntıyı kendi mahallesinde de yaşadığını belirten Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, “Ben de mahalleme okul istiyorum. Benim mahalle sınırlarım içerisinde okul yok. İnönü İlkokulu ve Bademlik Ortaokulu Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Atatürk Ortaokulu ise Büyük Cami Mahallesi sınırları içerisindedir. Bizim mahalle sınırlarımız içerisinde okul olması daha faydalı olacaktır. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesini istiyoruz. Mahallemizde okul yapılması için birçok alan mevcut, çoğu hazine yeri ve Milli Emlak Müdürlüğüne bağlı. Bu boş araziler değerlendirilirse sorun çözülür.” dedi.

SIKINTI YAŞAMIYORUZ

Öğrenci sayısıyla ilgili sıkıntılarının olmadığını ifade eden Kantar, şunları söyledi: “Her ne kadar okullar bizim mahalle sınırlarımız içerisinde bulunmamış olsa da İnönü İlkokulu’na ve Atatürk Ortaokulu’na bizim çocuklarımızdan başka giden yok. Aynı şekilde Bademlik Ortaokulu’na da mahalle çocuklarından başka giden yok. Bu konuyla ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.”

Fikret Kantar, bir süre önce göreve başlayan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile görüştüklerini ve bu konudaki sorunları ilettiğini söyledi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ