Milli Eğitim Bakanlığı’nda oluşturulan komisyonun yaptığı yanlış planlamaı sonucu Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi’nin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesi üzerindeki belirsizlik hâlâ sürüyor.

ÖĞRENCİLER TERCİH YAPAMADI

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda geçtiğimiz Haziran ayı başlarında Milli Eğitim Bakanlığı’na, Keşan’daki Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi’nin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesi için yazı gönderilmişti. Ancak Bakanlıkta oluşturulan komisyon, okulun statüsünün değiştirilmesinde önemli bir hata yapmış ve okulun statüsünü Keşan’da zaten varolan Ticaret Meslek Lisesi’ne dönüştürme kararı almıştı. Bakanlık tarafından olur yazısının gelmemesi sonucu, tercih döneminde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin tercih kitapçıklarında yer almaması nedeniyle, uzun bir süreden bu yana beklenen liseye öğrenciler tercihlerini yapamadı.

OLURSA DİPLOMA NOTU İLE ÖĞRENCİ KAYDEDİLECEK

 

Gelinen son durum hakkında dün bilgisine başvurduğumuz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tercih döneminin son ermesi nedeniyle bu yıl tercih yaparak okula öğrenci alınamayacağını, ancak kayıt tarihlerinin sona ermesinden önce Bakanlık tarafından okulun olur yazısının gelmesi durumunda okulda eğitim görmek isteyen öğrencilerin diploma notları gözönünde bulundurularak kayıt yapılabileceğini bildirdiler.