NAZAN KAPLAN

Mezuniyet törenine, Özel Aden Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, Özel Aden Okulları Genel Müdürü Ahmet Altın, öğrenciler, veliler ve aileler katıldı.  Saat 21.00’de başlayan mezuniyet töreni gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Gerçekleştirilen törende 67 öğrenci mezun oldu. 

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 4. sınıf öğrencilerinin diplomalarını sınıf öğretmenlerinden almalarıyla devam etti. Daha sonra 8. sınıf öğrencilerinin isimlerinin tek tek okunarak öğretmenleri eşliğinde sahneye çıktılar.  

ALTIN: “YENİ UFUKLARA YELKEN AÇMANIN TAM ZAMANI”

Ardından Özel Aden Okulları Genel Müdürü Ahmet Altın, günün anlam ve önemi belirten konuşmasında şunları söyledi: “2017-2018 Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde öğrencilerimizi 18 Eylül 2017 tarihinden geçen bu zamana kadar her şeyden önce ADEN felsefesinin ışığında öncelikle yüce önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda onları yetiştirmemin üst öğrenime hazırlamanın onuru, gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Sayın velilerim çocuklarınızı her zaman sevmenizi ve onlara her zaman destek olmanızı onların hayatının her adımında, her kademesinde yanlarında hissettirmenizi sizden özellikle istiyoruz. Çünkü sevginin açmadığı hiçbir kapının olmadığını bu güne kadar çok gördük.  Sevgi ile bakılan her işte bütün kapıların açıldığının bütün başarıların elde edildiğini çok gördük sizlerden de çocuklarınıza karşı aynı şekilde hareket etmenizi özellikle istirham ediyorum. Eğitimin her zaman uzun bir maraton olduğunu bu akşam burada ilk dördü bitirenler ile 8. sınıfı bitirenleri uğurlamanın mutluluğu içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade edeyim. Büyük üstad Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak üstünde ölen varsa vatandır. Biz de burada bu bayrağı bizlere kanlarıyla sulamış biçimde rengini veren atalarımızın toprağı, toprak uğrunda ölüp bize vatan diye bırakan atalarımızın emanetini yüce önderimizin de ifade ettiği gibi ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak öğrencileri yetiştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Sevgili öğrencilerim yeni ufuklara yelken açmanın tam zamanı 2 hafta sonra çok güzel bir sınava gireceksiniz sizleri 4 yıldan beri bu hedefler doğrultusunda ADEN Ailesi olarak en mükemmel şekilde yetiştirdiğimize inanıyorum. Bu yetiştirmede öncelikle değerli öğretmenlerime huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrencilerim ufuklara yelken açarken hedefinizi her zaman çok iyi belirlemenizi sizlerden istiyoruz. Hedef belli olmazsa hiçbir rüzgar sizlere yardım etmeyecektir. Ama hedef belli olursa bütün rüzgarlar sizin arkanızda istediğiniz limana istediğiniz biçimde yanaşacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun hayattaki tüm mutluluklar öğrencilerimin olsun.”

BEZBAŞ: “DÜNYA ARTIK ENDÜSTRİ 4 E HAZIRLANIYOR”

Daha sonra Özel Aden Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, kürsüye geldi. Bezbaş, şöyle konuştu: “Sevgili arkadaşlar bugün hayatımızda çok önemli bir ana tanıklık ediyorsunuz. Doğan Hoca hep şöyle söylüyor onu çocuklarınızın yaşadıkları an’a tanıklık etmek dünyanın en büyük mutluluğudur. Siz çok önemli bir ana tanıklık ediyorsunuz ama 4. sınıf velisi, ama 8. sınıf velisi olun fark etmez çocuklarınız bir üst eğitim kurumuna geçiyorlar. Çocuklarınız hayatında yeni bir perde açıyor ama beklentileriniz başka ama değil hiç önemli değil önemli olan 1.2.3. olmak çok iyi okullarda okumak değil sevgili arkadaşlar eğer böyle olmuş olsaydı ben hiç okul 1.si olmadım ama hayatım boyunca çok ta başarısız olmadım görüyorsunuz çalışıyoruz illa insanların hayatta başarı olması için okul 1. si olması gerekmiyor bunu bilin ama insanların bu hayatta başarılı olması için bir tek şeye ihtiyacı vardır oda çalışkan olmak. Sabah erken kakmayı bilmek işine gitmeyi bilmek, öğrenci ise dersine çalışmayı bilmek, düzenli ders çalışmayı bilmek bu insanın hayat yolunu çiziyor zaten. Sevgili arkadaşlar, hep çocuklarımıza şunu anlatıyoruz çocuğum iyi doktor ol, iyi öğretmen ol, şu ol bu ol sevgili arkadaşlarım bu mesleklerin hepsi 20 sene sonra çöp. Dünya artık endüstri 4 e hazırlanıyor. İnsanoğlu ilk önce buharı buldu buhar enerjisi ile bir teknoloji geliştirdi endüstri1, ondan sonra elektriği buldu yeniden bir atılım elde etti endüstri 2 geldi. 1960 yıllarda bilgisayarı buldu endüstri 3 geldi. Endüstri 4.00 geldi artık makineler kendi kendine konuşuyor biz robotik ve kodlama dersini bunun için koyduk. Biz bu çocukları dünyaya hazırlamalıyız artık dünyada en önemli şey ürettiğiniz tonlarca kamyonlarca makine değil, küçücük bir yazılım o yazılım artık dünyada her şeyi yapabiliyor. Biz çocuklarımızı yeniçağa bunlarla hazırlamalıyız süslü laflar söylenen güzel şeyler, ideolojik bir takım doldurmalar. Sevgili arkadaşlar eğitim bir tek gerçek üzerine kurulu, eğitimin kendi ilkelerini ve liyakati bozarsanız o işten hayır gelmez biz burada 50 kişiyiz ve hepimizin düşünceleri farklı ama bitek ortak buluştuğumuz bir payda var o da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda Türk milletine yakışır idealleri olan ve bu ülkeyi yüksek medeniyet seviyesine ulaştırmayı amaç edinmiş evlatlar yetiştirmek sevgili öğrenciler sizlerden bu bekliyorum hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum”. 

Öte yandan Okul kurucusu Sadık Baş’ın okullarındaki program dolayısı ile törene katılamadığı öğrenildi. 

Programa; meşale, bayrak ve flamalarını teslimi ile devam edildi. 8. sınıf öğrencilerine diplomalarını sınıf öğretmenleri verdi. Okul birincisi Irmak Uzun okul kütüğüne adını çaktı. Daha sonra büyük bir heyecan ile keplerini atan öğrenciler doyasıya eğlendiler.