HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 14.00’te, merkez bahçesinde başlayan törene, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Şengül Çildam, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, toplumun çekirdeğini ailenin oluşturduğunu belirterek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet verdiğimiz bütün alanlarda kadın, çocuk, yaşlı, engelli, Gazi ve Şehit Yakınları ve dezavantajlı gruplara yönelik hizmetleri aile odaklı olarak sürdürmekteyiz. Ailenin güçlü olması demek; toplumun güçlü olması demektir. Bundan dolayıdır ki bakanlığımızın adında ‘Aile’ vurgusu geçmektedir. Sağlıklı bir aile yapısının tesis edildiği toplumlarda huzursuzluk ve kargaşa olmayacak, sağlıklı toplumun temelleri atılmış olacaktır. Aileler, bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin, inançların gelecek nesillere aktaran ilk öğretmenlerdir.” dedi.

KADIN VE ENGELLİLERE SOSYAL HİZMET VERİLİYOR

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi olarak toplumdaki aile yapısını güçlendirmek amacıyla ailelere, aile eğitim programları, evde bakım hizmetleri, sosyo-ekonomik destek, evlat edinme, koruyucu aile, doğum yardımı hizmetleri sunulduğunu, ayrıca aileye yönelik eğitim ve danışmanlık uygulamaları yapıldığını ifade eden Karaağaçlı, şunları söyledi: “Bu doğrultuda kadınların ve engellilerimizin toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla İŞKUR ve halk eğitim merkezi aracılığıyla açılan kurslardaki kadınlara ve engellilerimize yönelik sosyal hizmet faaliyetleri yürütülmektedir.”

Konuşmanın ardından Keşan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin halk oyunları, çocuk etkinlik odası öğrencileri tarafından hazırlanan palyaço ve ‘Türk çocuğu’ adlı dans gösterisi sunuldu. Programda Enver Cenap Utaş tarafından ‘Hoş geldin’, Berat Polat tarafından ise ‘Veda’ adlı şiir okundu. Etkinlik, özel öğrencilerin gösterisi, meslek edindirme kursiyerlerinin defilesi ve kursiyerlere belgelerinin takdimi ile sürdü. Daha sonra ise açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi.