BÜLENT SAYLAM

Temel atmaya Özel  Keşan Final Temel Lisesinden dönüşecek olan Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı Bircan Bezbaş, Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı ve Okul Müdürü Timur Eruzun, Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Ümit Ateş, okulun yüklenici firması Ensaray İnşaat sahibi Naci Gülbey, okul öğretmenleri ve konuklar katıldı.

Temel atma öncesi konuşan Bezbaş, şunları söyledi: “Özel Keşan Final Anadolu Lisesinin temeli atlıyor bugün hepimize hayırlısı olsun. 26 derslikli Keşan’ın en büyük özel lisesi hatta Trakya’nın en büyük özel lisesi, velilerimize Keşan’a, eğitim camiasına hepimize hayırlı olsun.”

Yüklenici firma olan Enseray İnşaat Sahibi Gülbey de, “Keşan’a yeni bir katma değer getirecek yeni bir proje çalıştık. Proje oldukça modern bir çalışmadır. 26 derslik bir özel bir lise kazandırıyoruz. Ve bununla birlikte Keşan’a yeni bir düğün salonu da ilave ettik. Keşan’ımıza şimdiden hayırlısı olsun.” dedi.

Keşan’da insanların çocuklarını rahat ve huzur içerisinde göndereceği bir okul olduğunu dile getiren Eruzun, “3+1 okullarda hizmet verdik bugüne kadar, kampüsümüz çok mükemmel olacak. Keşan’a, Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bircan Bezbaş da hayırlı olsun dileklerini söyledikten sonra Ateş şunları söyledi: “Keşan’a yeni bir modern okul kazandırıyoruz. Bu sayede velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin  son derece huzurlu çalışabileceği donanımlı fonksiyonel yeni bir okula sahibiz. Keşan’a ve hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından temel atmaya geçilirken hayırlı olsun dilekleriyle betonun dökülmesi için aynı anda butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

YENİ MAHALLEDE OKULLAR BÖLGESİNDE EĞİTİM VERECEK

Temel atmadan sonra okul hakkında teknik bilgi veren Naci Gülbey şunları aktardı: “Okul haricinde 1350 m2 okul haricimizde okul bahçemiz var. Voleybol, basketbol sahası olacak. Diğer kalan alanda kafeteryamız var. Okulun bir ana bir de asansör tarafından olmak üzere iki girişi olacak. Okulumuz Keşan Yeni Mahallede eğitim verecek. Adliye sarayına 200 m varmadan yanında okullar bölgesindedir. Keşan Gençlik Merkezi, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Keşan TSO Anadolu Lisesi, Keşan Sağlık Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesinin olduğu bölgede bulunuyor.”

BAŞARILARIMIZI BURADA DEVAM ETTİRECEĞİZ

Eruzun da okul hakkında şu bilgileri verdi: “Okulumuz 26 derslikli 30’ar m2 şeklinde olacak. Dersliklerimizde öğrenci kontenjanlarımızı 18 kişilik tutacağız. Çocukların da sınıf içerisinde kullanım alanı da olacak dersliklerde. Güzel fiziksel bir yapı kazandırdık Keşan’a. Tabii fiziksel yapı yeterli olmuyor. Akademik başarı da gerekiyor. Dershanecilik deneyimi olan temel liseye dönüştüğümüzde bizi bırakmayan arkadaşlarımızla mücadelemizi devam ettireceğiz. Geleceğin mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bu görmüş olduğunuz alandan çıkacak. Başarılarımızı burada devam ettireceğiz.”

DEVLETE VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZÜ 1 YIL ÖNCE TUTMUŞ OLUYORUZ

Temel liselerin 2019 yılında sona ereceğini hatırlatan Mustafa Bezbaş da, “Biz devlete vermiş olduğumuz sözü 1 yıl önce tutmuş oluyoruz. Keşan güzel bir okula sahip oluyor. Bu Malkara, İpsala, hatta Uzunköprü bölgesi için, Enez için hayırlısı olsun. Oralardan çok öğrencilerimiz var bu öğrencilerimizi daha rahat bir imkanlarla eğitim görecekler. Temel liseler bildiğiniz gibi zorunluluktan oluştu ve apartmanda eğitim yapmak zorunda kaldılar. Bu geçici bir süreçti. Biz de bu süreci tamamladık. Çocukların canları sıkılıyor, oyun alanları yok bahçe yok ama burada her türlü imkan var. Spor olarak da kendini geliştirmek isteyen, sanat olarak da kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarımız burada bu imkanlara kavuşacaklar. Konferans salonumuz var. Daha önce dershanecilik yıllarımızda önemli eğitim bilimcilerini Keşan’a getirmiştik. Bu gelenek yine devam edecek. Konferans salonumuzu canlı tutacağız. Ve bu da eğitim kültürü, kültürel eğitimi açısından Keşan’a katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Naci Bey’e sözünü tuttuğu için teşekkür ediyorum. 30 Temmuz hedefleniyor okulun teslimi bir 15 gün gecikme varsaysak 15 Ağustos’ta okulumuz bitmiş olacak. Biz yeni açılan bir okul değiliz. Onun için süre sorunumuz yok. Bunun kamuoyunun bilmesi gerekir. O konuda hiç kimse endişe etmesin okulumuz tam zamanında yetişecek. Burada daha çok insan çalışacak istihdam anlamında da Keşan’a faydası olacak. Bu zorlu süreçte biz de elimizi taşın altına koyacağız ve istihdam yaratacağız. Yeni bir soluk yeni bir heyecan yaratacak. Nitelikli liselerin azaldığı bu dönemde Keşan’da 1 okula alınacak öğrenciler. Bu durumda bizim lisemiz için tam zamanında olduğunu düşünüyorum. İnsanların Özel Keşan Final Anadolu Lisesini tercih edeceklerini düşünüyorum. Zaten bu yatırımı yaparken biz planlamıştık. Hepimize Keşan’a, eğitim camiasına, herkese hayırlı olsun” dedi. 

Bezbaş, ayrıca temel atma için herhangi bir tören düşünmediklerini ancak okulun açılışında kapsamlı bir tören yapacaklarının bilgisini verdi.

Biz de Medya Keşan Gazetesi olarak bir parçası olduğumuz Özel Keşan Final Anadolu Lisesine yeni öğretim yılında başarılar diliyoruz.