Özel Keşan Final Temel Lisesi Mezuniyet Töreni geçen Pazartesi günü, Ağadayı Park’ta gerçekleştirildi.

Saat 19.30 sıralarında başlayan törene, Özel Keşan Final Temel Lisesi Kurucusu Mustafa Bezbaş, Okul Müdürü Timur Eruzun, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ardından da İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende, ilk konuşmayı okulun kurucusu Mustafa Bezbaş yaptı. 

EN GÜZEL YOL, YÜCE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLU

Öncelikle tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bezbaş, “Sevgili veliler, yemeyip yedirdiğiniz, giymeyip giydirdiğiniz evlatlarınızı bugün mezun ediyorsunuz. Bundan sonraki hedefler üniversite. Hepinizin amacı çocuklarınızın kendisini kurtarmasıdır. Ama bütün bunlardan daha önemli bir şey var. Bilmelisiniz ki sizler, bu ülke için hayırlı evlatlar yetiştirdiniz. Neresini kazanırsa kazansın. Biz yıllarca bu işte rekabetler ettik. Dershaneler gitti elimizden, olsun gitsin. Ülkemiz gitmedi ya. Yıllarca bu işte yılanlar ile beraber olmuşuz. Çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Çocuklarınızı takip edin. Hangi üniversitede, hangi ortamlarda, takip edin. Çocuklarınızı çok sevin. En değerli varlığınız onlar olsun. Gelecekleri için bin kere düşünün. En güzel yol, yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Onun yolunda gidenler hiçbir zaman yanılmaz ve zahmet çekmez. Hepimiz her zaman Atatürk’ün yolunda yürüyeceğiz. Herkesi sevgi ile selamlıyorum.” dedi.  

77 TANE HİKAYE BİRİKTİRDİM

Timur Eruzun da herkesi tek tek selamlayarak konuşmasına başladı. Eruzun,“Bugün bir şeyler yazmak istedim. Kalemi kağıdı önüme koydum. Fakat duygularımı ifade edemedim. O kadar duyguluyum ki, spontane konuşma kararı aldım. 77 tane hikaye biriktirdim. Her insan ayrı bir dünyadır ve hepinizin bende ayrı ayrı hikayeleri vardır. Öğrencilerim bana geldikleri okulların, idarecileri, öğretmenlerinin emanetiydi. Bu emanetleri eğitimci hassasiyetimizle koruyacağız. Değerli velilerimiz, hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Pırlanta gibi evlatlar yetiştirmişsiniz. Zorlu bir sürecin ilk aşamasını beraber atlattık. Onlar geleceğin doktorları, mühendisleri olacaklar. Önemli insanlar olacaklar. Ülkemizin bu zorlu şartlar geçirdiği dönemde onlar çok çalışacaklar. Hepsine çok güveniyorum. Gün onların günüdür. Şimdi eğlenmek zamanı olduğu için seremoniyi kısa keseceğim. Hepinizi çok çok seviyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, eğitimdeki devamlılığı temsil etmek amacı ile bayrak ve flama teslimleri yapıldı. Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesiyle devam etti. Program, mezun olan öğrencilerin kep fırlatmalarıyla son buldu.