İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Erdoğan, dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Keşan’daki öğretmenlerle bir araya gelerek, söyleşi düzenledi.

Söyleşi öncesi gazetecilere bilgi veren Prof. Dr. İrfan Erdoğan, “Öğretmenlerle bir sohbet gerçekleştireceğiz. Genelde öğretmenlerin aslında iç potansiyellerinin güçlü olduğuna dair bir vurgu yoktur. Dışarıdan geliştirilmeye çalışılan eğitim sisteminin birer neferi olarak görünürler. Biz öğretmenin aslında kendini tanırsa, kendinden yola çıkarsa, kendinden hareket ederse yeterince güçlü olduğunu görürüz. Bu tabi birazda onlara verilecek güvenle ilgilidir. Buna dair paylaşımlarımız olacak. Kendileriyle bu yönde sohbet yapacağız. Keşan, güzide bir ilçemiz. İlçede bulunmak daha canlı bir süreç. Bu nedenle mutluyum.” dedi.

Etkinlik, saat 15.30’da, Sevim Yenice Konferans Salonu’nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise yaşam boyu öğrenmenin, bireyin olduğu her yerde gerçekleşebilen, yer, zaman, yaş, eğitim düzeyi gibi her türlü kısıtlamayı ortadan kaldıran bir kavram olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yaşam boyu öğrenme dünyada, eğitim alanında öncelikli konuma gelmiştir. Dünyadaki gelişmeler ile doğru orantılı olarak bireylerin ve toplumların ihtiyaçları değişmiştir. Bu hızlı değişimlerin temelinde ise bilim ve teknoloji alanında meydana gelen hızlı ve kapsamlı ilerlemeler yatmaktadır. Bu hızlı ilerlemeler nedeniyle bilgi de hızla çoğalmakta ve yayılmaktadır. Bireylerin bu ilerlemeleri takip etmeleri her dönemde kişisel ve mesleki olarak kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bireylerin ve toplumların ihtiyaçlarına cevap verebilmenin yolu eğitime verilen önemden geçmektedir.”

ÖĞRETMEN EĞİTİMİN BAŞLATICISI, GELİŞTİRİCİSİ VE UYGULAYICISIDIR

Eğitimin asli öğesinin öğretmen olduğuna dikkat çeken Erarslan, “Çünkü öğretmen eğitimin başlatıcısı, geliştiricisi ve uygulayıcısıdır. Bir cümlede özne ne ise eğitimde de öğretmen odur. Prof. Dr. İrfan Erdoğan ile Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ‘Öğretmen Olmak Bir Can’a Dokunmak’ isimli kitabında alıntı yaparak ifade ettiğim gibi öğretmenlerimiz bizler ve eğitim sistemi için önemlidir. Büyük devlet adamı, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır’ dediği öğretmenlerimiz, sağlıklı, sağlam ve çağı yakalamış fikirlerle donanan, kültürünü milletin değer ve geleneklerini medeniyetin gerekleri ile kuvvetlendiren, yüzünü ve yüreğini her zaman iyiye, güzele, doğruya, faydalı olana ve ihtiyaç duyana uzatan, aşkla marifete ve çalışmaya koşan, vatanını, milletini, devletini ve bayrağını canından çok seven değerlerine bağlı ahlak sahibi nesiller yetiştirmek durumundadır.” şeklinde konuştu.    

Daha sonra ise sahneye söyleşi için Prof. Dr. İrfan Erdoğan davet edildi. Çok sayıda öğretmenin katıldığı söyleşi yaklaşık 2 saat sürdü.