Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, dün Keşan’a gelerek, Keşanlı Hayırsever Ahmet Yörük tarafından yaptırılan ve önümüzdeki yıl açılmasına karar verilen Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu inşaatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu

Saat 12.00 sıralarında inşaat alınana gelen Yener Yörük’ü, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve İşadamı Ahmet Yörük karşıladı.

Okul inşaatının neredeyse tüm bölümlerini gezen ve duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Yener Yörük, çalışmalar hakkında Ahmet Yörük’ten bilgiler alırken, Mehmet Özcan’dan da okul inşaatının tamamlanması aşamasında Keşan Belediyesi’nden destek istedi.

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Yörük, Keşan’ın mükemmel bir eğitim binasına kavuşmak üzere olduğunu kaydetti.

İLK BÖLÜM HEMŞİRELİK OLACAK

 

Binayı yaptıran Ahmet Yörük’e özenli çalışmalarından ötürü teşekkür eden Yener Yörük, “İlk bölüm için hocalarımızı tamamladık. Mart ayında YÖK’ten de izin alacağız. 2015-2016 yılında binamız öğrencilerine kavuşacak. İlk bölüm Hemşirelik Programı. Bu bina bitiyor ve hocalarımız geliyor. Bina ve Akademik Yapılanma arasında paralel bir gidiş var. Keşan’da üniversitemizin en güzel binalarından biri olacak. Başkanımızın da desteğini bekliyoruz. Okulumuzun kanalizasyon bağlantısı kaldı.” dedi.

A SINIFI BİR ÜNİVERSİTEYİZ

 

Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun tam kapasiteli çalıştığını ifade eden Yörük, şunları söyledi: Spor alanları var ve gerekirse bu okulumuza da ek spor alanları yaparız. Ulaşım noktası da canlanacaktır. 30 yılda köklü bir üniversite haline geldik. A sınıfı bir üniversite olduk. Bu sene yabancı öğrenci sayısı bin 800’e ulaştı. Keşan ve İpsala’ya da yabancı uyruklu öğrenci almaya başladık. Balkanların en önemli kurumlarındanız. Hem eğitimle hem sağlıkla bölgeye hitap ediyoruz. Amaç öğrencilerimize en iyi olanakları sunmak. Buradaki devlet hastanesiyle de bir protokol imzalayacağız. Pratik için bu gerekli. Yeni bir hastane binası da yapılıyor. 200 yataklı bir hastane oldukça önemli.”    

EN AZ 500 KİŞİLİK YURT YAPILMALI

 

Keşan’daki yurt konusuna dikkat çeken Yener Yörük, Yurtlar bilindiği gibi üniversitenin uhdesinde değil. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüzle görüşmelerimizde bu vurguyu yaptık. Keşan’da kendilerine tahsis ettiğimiz bir alan var. İnşallah 2015 yılı yatırım programında da Keşan’da bir yurt yapımı yer alır. Bu binanın yanına güzel bir yurt binası da yakışır. Burası Keşan’ın en güzel yerlerinden bir nokta. okulun yanında modern bir barınmaya kavuşulabilir. En azından 500 kişilik bir yurt olabilir. Bu da okulun cazibesini arttırır. Gerek devlet kanadı gerekse hayırseverler kanadıyla böyle bir yatırıma ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

 

KEŞAN SAROS ÜNİVERSİTESİ’NE KAVUŞACAK

“Talep gelmesi halinde Keşan’a farklı bir bölüm açılmasını düşünür müsünüz?” sorusuna Rektör Yörük, “Bu bölge için 3. Keşan için 4. okul. Bu konuda çalışmak lazım. Sağlam adımlar atarak ilerliyoruz. Öncelikle öğrencinin gelebileceği bir binaya kavuşulması gerek. Örneğin; ülkemizin hemşire ihtiyacı var bu binada yetişecek. Teorik olarak evet diyebiliriz. Bu bir süreçtir. Burası Saros Üniversitesi’ne kavuşacak. Sonuç olarak ayrı bir üniversiteye dönüşecek. Ancak bu kaç yılda olacak bilemeyiz. Ülkemiz bazen çok hızlı dinamiklere kavuşuyor. 81 ilde en az 1 üniversite var ve ilçelerde de artık okullar var. Keşan gibi büyük bir merkez de bunu hak ediyor.” diye cevap verdi.

AHMET YÖRÜK: BİR YILDA BİTİRECEĞİZ DEDİK 25 KASIM’DA TESLİM EDERİZ

 

Daha sonra konuşan Ahmet Yörük ise okulda çalışmaların son hızla devam ettiğini ve bitirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizerek, “Temel atma töreninde 1 yılda tamamlayacağız demiştik. 25 Kasım 2013’te temel atmıştık ve 25 Kasım 2014’te üniversitemize teslim etmeyi hedefliyoruz. Bunun için hızlı bir çalışma var. Bu ay sonuna kadar birçok şey bitecek. Üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

ÖZCAN: KAMPÜS PROJESİ HAZIRLATILMALI

Ahmet Yörük’ün ardından söz alan Mehmet Özcan, bölgede geleceğin üniversitesinin temellerinin atıldığını dile getirerek, “Bu bir gelişim süreci. Keşan’da Trakya Üniversitesi’nin arazi sorunu yok. Yeteri kadar alan tahsis edilmiş durumda. Yakın zamanda imar planlarını da yapacağız. 18 madde uygulaması yaparak üniversite yerlerini toplu bir şekilde planlamasını yapacağız. Net bin dönümlük arazi sınırları içerisinde kampus projesi hazırlatılır. Gelecekte Saros Üniversitesi şeklinde bir kampus olacaktır. Ayrıca Perşembe günü okulun yakınlarında bulunan eski çöplüğümüzün rehabilitasyonu ile ilgili bir firma sözleşme imzalamaya geliyor. Yılbaşından sonra da duman manzarası ortadan kalkacak. Yeşil alan şekilde geleceğe bırakacağız. 600 hektarlık bir alanı da imara açacağız.” diye söyledi.