Keşan Doktor Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 2013-2014 Mezuniyet Töreni geçen Salı günü yapıldı.

Sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cüneyt Öz’ün yaptığı ve Okul bahçesinde saat 17.00’de başlayan mezuniyet töreninde, 46 öğrenci okuldan mezun oldu. Törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Keşan Devlet Hastanesi yöneticileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ahmet Küçük konuşma yaptı.

KÜÇÜK: SAĞLIK MESLEK LİSELERİ SON YILLARDA FARKINDALIK YARATTI

Ahmet Küçük konuşmasında öğrencilerine, öğretmenlerine ve öğrenci velilerine seslenerek, şunları söyledi: “Mesleki ve teknik eğitim sistemi, küresel yeniliklere ve değişikliklere açık, iş gücü piyasası analizlerine dayalı bireyi istihdama yönlendiren yetenekliliğe dayalı ve hareketliliği esas alan bir yapıya doğru ilerlemektedir. Son yıllarda sağlık meslek liseleri farkındalık oluşturmuş çok önemli konuma gelmiştir. Bilgi, beceri ve yetkinliğe dayalı mesleki ve teknik eğitim giderek önem kazanmaktadır. Okulumuz 24 yıldır bunun bilincinde ve kalitesinde olan bir eğitim kurumudur. Dört yıl burada eğitim alan bugün mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, mesleki açıdan tam donanımlı olarak bizden ayrılacaklar ve okulumuzdan mezun olmanın gururunu hayatlarının her aşamasında hissedeceklerdir.

Bugün, mezuniyet törenini yaptığımız öğrenciler üzerinde en büyük hakkı ve katkısı olanlar sizlersiniz. Onların hayata hazırlanması davranışları, dersleri, problemleri ile birebir ilgilendiniz. Onlar sizin bu toplumda en değerli meyveleriniz ve ülkeye bıraktığınız en büyük mirasçılarınızdır.” dedi.

HAYATINIZIN VE YÜREĞİNİZİN, ÜNİFORMA RENGİ KADAR BEYAZ KALMASINI DİLERİM

Küçük, konuşmasının ikinci bölümünde, ailelere ve öğrencilere seslenerek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Sevgili ailelerimiz. Bu törenin en mutlu ve en onurlu insanlarısınız. Dört yıl boyunca çocuklarınızın eğitimi ile ilgili göstermiş olduğunuz sabır ve öz veri her türlü takdirin üzerindedir. Bu çocukları yetiştirdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyorum. Siz ülkemin güvencesi, atamın emanetinin bekçisi, okulumuzdan aldığınız bilgi, beceri ve tecrübe ile tohumdan fidana dönüşen sağlığın genç elemanları mesleki açıdan tam donanımlı her türlü koşulda çalışma becerisi ve kabiliyetine sahip vatanın her karış toprağında Atatürk’ün gösterdiği çağdaş anlayış ve insan sevgisiyle bu okulun sizlere verdiği eğitimin güvencesini hissederek hizmet edeceklerdir. Biz buna inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Sözlerime son verirken öğretmen arkadaşlarıma minnettarlığımı belirtirim. Okulumuz eğitim kalitesinin artırılmasında büyük paya sahip daima istekleri ile değil destekleriyle yanımızda olan velilerimize saygılarımı sunarım. Ve siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında bizlerden aldığınız sevgi saygı ve eğitimin ışığında her türlü zorluğun üstesinden gelebilme kabiliyetine sahip olmanızı temenni eder hayatınızın ve yüreğinizin de mesleki yaşam boyunca üzerinizde taşıyacağınız üniformanın rengi kadar beyaz kalmasını dilerim.”

DERECEYE GİRENLERE PLAKET VERİLDİ

Küçük’ün ardından ise Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı konuştu. Dınkırcı, mezun olan öğrencileri tebrik ederken, bu hafta sonu yapılacak olan LYS ile ilgili de tüm öğrencilere başarılar diledi ve ailelerin de öğrencilerin her zaman yanında olması temennisinde bulundu. Bekir Dınkırcı’nın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Okul Birincisi Ahmet Fatih Şener’e Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Okul İkincisi Selin Köken’e Milli Eğitim Müdürü Murat Aras ve Okul Üçüncüsü Asena Pırlak’a da Milli Eğitim Şuıbe Müdürü Harun Büker plaketlerini verdi.

ŞENER: BAŞLANGIÇLAR HER ZAMAN GÜZEL OLMUŞTUR, BİTİŞLER DE ZOR

Plaketlerin verilmesinin ardından ise okul 1’incisi Fatih Şener, okulun yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren Şener; “Başlangıçlar her zaman güzel olmuştur, bitişler de zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden her şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okuluma veda ediyorum. Benden sevgisini ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen aileme, bizlere mesleğimizle birlikte sevgiyi, saygıyı, insanlığı, adaleti, dürüstlüğü öğreten öğretmenlerime, 4 yıl boyunca unutulmayacak anılara imza atan şu güzel insanlara hepinizin huzurunda teşekkürlerimi bir borç bilirim. William Shakespeare’nin dediği gibi, ‘Dünya bir oyun sahnesi sırası gelen çıkar, oynar ve gider. Bizlerin de gitme zamanı geldi.’ Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, bu gurur gününü bize yaşatan değerli öğretmenlerimi, fedakar ailelerimizi ve ülkemize önemli katkı sağlayacaklarına inancım ve güvenim tam olan meslektaşlarımı içtenlikle kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

PLAKETLER VERİLDİ

Şener’in konuşmasının ardından ise TUBİTAK’ta proje 2’ncisi olan ve 22. Inepo Çevre Olimpiyatları’nda Biyoloji Dalında Türkiye  ve Dünya Birincisi olan ve Hollanda’da da Avrupa 2.’si olan Proje’nin sorumlu öğrencisi Merih Akalın ve Proje Sorumlusu Edebiyat Öğretmeni Hasan Avcu’ya okul müdürü Ahmet Küçük tarafından plaket verildi. Plaketlerin ardından bayrak ve flama devir teslim töreni yapılırken, daha sonra ise öğrenciler hep bir ağızdan meslek andını okudu. Daha sonra ise öğrenciler okul önünde toplanarak keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.