TÜ (Trakya Üniversitesi) Sağlık Fakültesi Dekanı ve Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren, dün Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretlere, Hayırsever İşadamı Ahmet Yörük, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tuğba Merekli, Yrd. Doç. Dr. Selma Tepehan ve Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sekreter Vekili Çetin Topçu da katıldı.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren ve beraberindekiler, ilk olarak Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’yı makamında ziyaret etti.

Bekir Dınkırcı, 2015-2016 Akademik Yılı’nda Hemşirelik bölümüne öğrenci alınarak, eğitime başlanacağını ifade ederek, Dağdeviren ve diğer öğretim görevlilerine görevlerinde başarılar diledi.
BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN’A ZİYARET

Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren ve beraberindekiler, daha sonra ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.

Dağdeviren, burada yaptığı konuşmada, hayırsever İşadamı Ahmet Yörük tarafından yaptırılan sağlık yüksekokulu binasının tamamlandığını belirterek, Bu okulu yaptıran Sayın Yörük’e teşekkür ediyoruz. Bu okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrencilerine kavuşacak. Okul ve çevresi ile ilgili bazı konuları görüşmek üzere sayın belediye başkanımız Mehmet Özcan’ı ziyaret ediyoruz.dedi.

ÖZCAN: ÜZERİMİZE DÜŞEN TÜM GÖREVLERİ YAPMAYA HAZIRIZ

Özcan da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, şunları söyledi: İlçemize önemli bir okulu kazandıran işadamımız Sayın Ahmet Yörük’e ben de tüm şehir halkı adına teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizim üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Bu konuda kimsenin bir tereddüdü olmasın.

YÖRÜK: ONUR DUYUYORUM

Ahmet Yörük ise böyle bir okulu Keşan’a kazandırmaktan onur duyduğunu ifade ederek, Bu okulumuzun yapımı sırasında bizlere manevi olarak destek veren ve her zaman yanımızda olan Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ile Trakya Üniversitesi’nin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu.

KEŞAN TSO ZİYARET

Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren ve beraberindekiler, son olarak ise Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu ziyaret etti.

İlk olarak söz alan Ahmet Yörük, okulun tamamlanarak, Trakya Üniversitesi’ne fiilen teslim edildiğini kaydederek, şunları söyledi: “Biz, yapabileceklerimizi yaptık. Bundan sonra onlar binayı şekillendirecekler. Bizde tabi okulu her ne kadar teslim ettiysek de bundan sonra da imkanlarımız dahilinde desteklemeye devam edeceğiz. Hayırlısıyla önümüzdeki akademik yıl eğitime açılacak.

AMAÇ, DOSTLUK TEMELİ ATMAK

Okulun hem hizmete hazır halini görmek, bağışçımıza teşekkür etmek ve şehrin yöneticileriyle bir araya gelmek üzere Keşan’a geldiklerini belirten Dağdeviren de, “Kendileri ile tanışıp, ‘Keşan için, Trakya Üniversitesi için birlikte daha neler yapabiliriz?’ Konusunda bir dostluk temeli atmak amacıyla ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. dedi.

HELVACIOĞLU: DAHA ÇOK AHMET YÖRÜK OLMASINI İSTİYORUZ

Mustafa Helvacıoğlu ise öncelikle Yörük Ailesi’ne teşekkür ederek, şunları söyledi: Bunun hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Kazançlarının önemli bir kısmını hayır işlerine bağışladılar. Keşan’da ne kadar çok hayırsever olduğunu da görüyoruz. Keşan’daki hayır işlerine baktığımızda okulların % 50’sine yakını bölgemiz hayırseverleri tarafından yapıldığını göreceksiniz. Bu bizi çok memnun ediyor. Bölgemize bir çivi çakanın yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Sağlık yüksekokulunun hizmete girmesini bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü bölgemize eğitim, kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda olağanüstü bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Marmara Bölgesi’nde sayısı az olan bu okulumuzun güncel mesleklerle donatılması ve talep edilen bir okul olması bizim için kıymet verici. Bundan sonra Trakya Üniversitesi’nin de sözünü tutacağını biliyoruz. Okulumuz Keşan’a ve bölgemize hayırlı olacağına inanıyoruz. Yörük Ailesi’nin verdiği emek ile yapılan bu okulun takipçisi olacağız. Daha çok Ahmet Yörük olmasını istiyoruz.”