HABER MERKEZİ

Saz’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“09/12/2017 Cumartesi günü I.oturum-09.30-12.30, II.oturum 14.00- 17.00; 10/12/2017 Pazar günü III.oturum 09.30-12.30 saatleri arasında İlçemiz Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Yenice Ortaokulu ve Keşan Lisesi'nde Açık Öğretim Kurumları 2017-2018 1. Dönem Sınavları yapılacaktır.

İlçemizde adı geçen sınavlar üç okulda yapılacağı için sınava girecek adayların giriş belgelerindeki sınava girecekleri okul bölümüne muhakkak bakmaları sınav günü sınav yeri karışıklığı yaşanmaması ve mağdur olmamaları için önem arz etmektedir.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sınava girecek adaylar Sınav ve oturum saatlerinden yarım saat önce sınava girecekleri sınav merkezlerinde hazır bulunacaklardır. Sınava gelirken yanlarında Fotoğrafı Sınav Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır.

Kimlik Belgeleri (nüfus cüzdanı, pasaport ve sürücü belgesi) yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaklardır.

Adayların Sınava gelirken yanlarında ve üzerlerinde kesinlikle sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat bulundurmamaları;

Adayların gürültü kirliliğinden uzak, sessiz ve huzurlu bir ortamda sınava girmelerinin sağlanabilmesi için sınavın yapılacağı okul çevresinde sessizliğin sağlanması, araç sahiplerinin mümkün olduğu kadar okul çevresinde araçlarını park etmemeleri, sınav merkezinin önünde uzun süreli bekleme yapmamaları ve kornalarını sınav saatleri süresince mümkün olduğunca kullanmamaları, sınav yapılacak okulun önünde yüksek ses müzikle araçlarını kullanmamaları, seyyar satıcıların da sınav yapılacak okulların çevresinde ve okul bahçelerinin içinde bulunmamaları, sınavda görevli memurların uyarı ve ikazlara uygun hareket etmeleri hususlarında tüm Keşan halkından gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederim.”