Mustafa Kemal Paşa Mahallesi TOKİ Sosyal Konutları’ndaki Şehit Er Akın Buluş İlkokulu bahçesindeki kaide üzerinden çalınan Atatürk büstünün yerine yenisi konuldu. Öte yandan okulda ciddi zararların olduğu gözlendi.

Şehit Er Akın Buluş İlkokulu bahçesindeki kaidenin üzerinde bulunan Atatürk büstü, iddiaya göre E.K. (15) tarafından çalındı. Okulun güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilerek polis tarafından gözaltına alınan E.K., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Hurda olarak satılmak amacıyla E.K. tarafından çalınan ve daha sonra almak üzere boş bir alana bırakılan Atatürk büstü, polisin aramasına rağmen bulunamadı. Okul binasının bahçesindeki kaidenin üzerine Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verilen Atatürk büstü konularak, yanındaki direğin gönderine Türk bayrağı çekildi.

OKULA ZARAR VERİLİYOR

TOKİ tarafından 16 derslikli olarak yaptırılan ve geçen yıl Şubat ayında Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi’nde vatani görevini yaparken şehit olan Keşanlı piyade er Akın Buluş’un isminin verildiği okul binasına zaman zaman kimliği belirsiz kişilerce camları kırılarak, okul girişinde bulunan engelli asansörünün kabloları koparılarak ve duvarlarına yazı yazılarak da hasar oluşturulduğu kaydedildi. Okuldaki çardak, bahçe satrancı için yaptırılan fayanslar, çeşme ve bekçi kulübesine de zarar verildiği bildirildi. Okulda gece bekçisi görevlendirilmesi içinde girişim başlatıldığı bildirildi.