TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) Sınavları’nda üstün başarı göstererek 493.8 puan alan ve Türkiye genelinde % 0.37’lik dilime giren Aden Koleji Ortaokulu mezunu Sıla Pehlivanoğlu, başarı hikayesini gazetemize anlattı.

Başarısını ADEN Koleji gibi kaliteli bir kurumda, düzenli ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, “ADEN Koleji eğitimde güçlü bir kadroya sahip. Öğretmenlerim sınava hazırlanırken çok yardımcı oldular. Rehber öğretmenlerimizin de desteğiyle planlı ve programlı olarak derslerime çalıştım. Okulumda ve Keşan Final Dergisi Dershanesi’nde ki etütlerimi hiç kaçırmadım. Öğretmenlerimde benimle yakından ilgilendi. Boş zamanlarımda da hobileri gerçekleştirdim. Bu aynı zamanda ADEN Koleji ve Keşan Final Dergisi Dershanesi’nin başarısıdır.” dedi.

SPOR, SANAT VE EĞİTİMİ BİR ARADA YÜRÜTTÜM

Sıla Pehlivanoğlu, İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim hayatını sürdürmek istediğini dile getirerek, şunları söyledi: “Şu an Robert Koleji, Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji’ne yaptırdığım kayıtlar da kabul edildi. Bu okullara girmeye hak kazandım. Üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorum. İleride mesleki hedefim ya estetik cerrah ya da makine mühendisi olmak. Tabi sadece derslerimde ve sınavlarda başarı göstermedim. Voleybol oynuyorum, resim yapıyorum. Spor, sanat ve eğitimi bir arada yürüttüm. Okulumuzun voleybol takımı Edirne’de il birincisi oldu. Takımın en iyi oyuncularındandım. Keşan Gençlik ve Keşan Yıldızları spor kulüplerinde de voleybol oynadım. Sınavlara hazırlanırken spora da ara vermedim. Başarımı sadece TEOG’a odaklanmadım. Eğitimin yanına spor ve sanat dallarıyla da ilgilendim. Resim dalında da il ve ilçe dereceleri aldım. Çok yönlü bir insanım. Bundan sonrada okulumdan ve öğretmenlerimden edindiğim bilgi birikimimle eğitim hayatımı başarılı adımlar atarak devam ettireceğim. Başta aileme, Aden Koleji’ne ve Final Dergisi Dershanesi’ne teşekkür ederim.”