Keşan TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’na düzenlenen törenle başladı.

Saat 09.30’da, okul bahçesinde başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Şube Müdürleri Murat Aras ve Feyzullah Koçak ile eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

224 öğrenci ve birçok veli, töreni meraklı gözlerle izledi.

Veliler, okulun açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtirken, öğrenciler ise okula başlamanın mutluluğu ile koridorlarda koşturdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Formatörü Başar Şen sunumunda yapılan tören, Hüseyin Özcan’ın konuşmasıyla başladı.

“BİRÇOK OKULDA OLMAYAN ÖZELLİKLERE SAHİP”

Özverili çalışmalar sonucu TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun eğitim-öğretime başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, “Bu resmi bir açılış değil ancak gelip ziyarette bulunmak istedik. Okullarımızda gerekli eksiklikleri tespit edip, gerekeni yapalım dedik. Okulumuz, birçok okulda olmayan özelliklere sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keşan’da, eğitime önem veren velilere ve iyi bir eğitim kadrosuna sahibiz. Keşan, en fazla yatırımı alan ilçemiz. Bu yıl bazı okulların ihaleleri bitme aşamasında. Umarız her şey daha da güzel olacak.” dedi.

“BURASI KEŞAN’IN GELİŞEN YÜZÜ “

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan ise 2004 yılında okulun olduğu yerde keçilerin gezdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Biz istedik ki Keşan doğuya gelişsin. Bu oluyor ve olacak. Geçen dönem özürlüler okulu, bu sene burası. Bir alan daha verdik ve orası da spor kompleksi olacak. Burası Keşan’ın gelişen yüzü. Sizler için biz büyükleriniz ne yapsak azdır.” 

“6 TÜRK 1 KİTAP OKUYOR”

Son olarak konuşan Kaymakam Bekir Dınkırcı da dünyada hiçbir şeyin nedensiz olmadığını kaydederek, “Hiçbir çaba, emek sarf etmeden olmuyor. Japonya neden kalkınıyor? Bir Japon yılda 25 kitap okuyor. Bir Fransız 10 kitap okuyor. Ama 6 Türk 1 kitap okuyor. Ama yeni nesil bu istatistikleri bozdu. Kitap kurdu öğrencilerimiz var. Bu eğitim-öğretim yılında hep beraber bu konu üzerinde duralım. Ben bu okulun açılmasına destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise Okul Müdürü İsmail Taşdelen tarafından protokol üyelerine çiçek takdim edildi.

Tören, protokolün sınıfları dolaşması ve öğrencilerle sohbet etmesinin ardından son buldu.