Keşan TSO ve Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu,

Üniversite - Ticaret İşbirliği Konusunda Güç Birliği Yapacak


 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yöneticileri, görevine yeni başlayan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan’ı ziyaret ederek, yeni dönemde Üniversite - Ticaret işbirliğinin daha etkin uygulanması konusunda planlama toplantısı yaptı.

9 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyarete Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin, Meclis Üyesi Evren Yörük ve KOSGEB Temsilcisi Seda Havale katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan Okul Müdürü Taşkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

KEŞAN TSO ÜNİVERSİTE TİCARET İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA EN ÖNEMLİ KURUM

“Keşan TSO tarafından geçtiğimiz dönemde oluşturulan ve Üniversite – Ticaret projesinin en önemli adımı olan Öğrenci Komitesi’nin bu kapsamda etkin rol oynayabilmesi için okulumuz her türlü desteği vermeye hazırdır. Keşan TSO ile temel anlamda aynı vizyona ve bakış açısına sahibiz. Öğrencilerimizin Keşan ve Keşan’daki ticari yapı ile kaynaşmasını, bütünleşmesini ve karşılıklı kazanç sağlamalarını sağlamak için gerekli adımları Keşan TSO ile birlikte atacağız.”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE İŞ CAMİAMIZIN SOSYAL, KÜLTÜREL VE TİCARİ ETKİLEŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Uğur Taşkan’ın ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, Keşan TSO tarafından geçtiğimiz dönem kurulan Üniversite Öğrenci Komitesi’nin yapacağı çalışmalar ile bölge ticaretine olumlu katkılar sağlayacağını ifade ederek; “Yeni dönemde okulumuzla olan işbirliğimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Bu işbirliklerinden en önemlisi olan ve odamız bünyesinde oluşturulan “Üniversite Öğrenci Komitemiz” vasıtasıyla Keşan’da eğitimini sürdüren kardeşlerimiz ile bölge iş camiasının sosyal, kültürel ve ticari etkileşimini sağlayacağız. Burada odamız kadar okulumuz ve iş camiasına da önemli görevler düşüyor” dedi.

Helvacıoğlu konuşmasının sonunda, “Bu vesileyle Okul Müdürümüze hem yeni görevinde hem de yeni başlayan öğretim dönemi için başarılar diliyoruz. İnşallah göstereceği gayretler ile okulumuz daha birçok başarıya ulaşacak” şeklinde konuştu.

Toplantı, Yüksek Okul ile Keşan TSO işbirliğinde yapılacak şehir anket çalışmaları, ortak seminer ve paneller, bölgedeki lise son sınıf öğrencilerine Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun kapsamlı tanıtımının yapılması, Yüksek Okul öğrencilerinin resmi staj taleplerinin değerlendirilmesi,  firmaların ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda part time iş ve işçi bulma programının uygulanması ile öğrenci şehir tanıtım kitapçığının oluşturulması konularında planlamaların yapılmasıyla son buldu.