AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 13.30 sıralarında Raşit Efendi İlkokulu’nda başlayan toplantıda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından üniversite giriş sisteminde yapılan değişiklikler hakkında Keşan RAM Müdürü Hayati Gülver tarafından müdür yardımcıları ve rehber öğretmenlere bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Gülver, üniversite sınavı başvurularının Mart ayında başlayacağını, sınavların ise 23-24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Hayati Gülver, şunları söyledi: “Temel Yeterlilik Testi, Türkçe ve temel matematik soruları geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak müfredatına dayalı olacaktır.

Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunludur. Birinci oturumdan sonra öğle arası verilecektir. 40 adet Türkçe ve 40 adet Temel Matematik sorularından oluşan Temel Yeterlilik Testi,

Cumartesi günü sabah oturumunda gerçekleştirilecektir. Adayların bir ön lisans programını tercih edebilmeleri için Temel Yeterlilik Testi Puanının en az 150 olması gereklidir. Temel Yeterlilik Testi Puanı 150’nin altında olan adayların herhangi bir yükseköğretim programını tercih etme hakkı bulunmayacaktır. Temel Yeterlilik Testi Puanı 180 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarını tercih etmeye hak kazanacaktır. Temel Yeterlilik Testi Puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanları, istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacaktır. İkinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört test yer alacak, sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da müfredata dayalı olacaktır. Bu kapsam da, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatıdır. İkinci oturum, Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecektir. Özel yetenekle öğrenci alan programlarda geçen sene olduğu gibi baraj puanı bu yıl da aynı tutulmuştur. Temel Yeterlilikler Testine giren ve Temel Yeterlilik Puanı en az 150 olan adaylar Özel Yetenekle Öğrenci Alan Lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Sınav merkezine 15 dakika önceden girilmesi kararı kaldırıldı.” dedi.

Toplantı, soru cevap şeklinde devam etti.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ