Keşan Anadolu Lisesi’nde, dün, 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlik çerçevesinde 6 vakıf üniversitesi stant kurarak, okullarını öğrencilere tanıttı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren okulun Rehber Öğretmeni Onur Lafcı, “Bu yıl etkinliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Vakıf üniversitelerimizi davet ederek, üniversitelerinin imkanlarını, koşullarını ve burs olanaklarını öğrencilere anlatıyorlar. Amacımız öğrencilerimize üniversiteye giriş koşullarındaki alternatifleri aktarmak. Bugün, Bilgi, Aydın, Gelişim, Uluslararası Kıbrıs, Kadir Has ve Arel üniversiteleri burada.” dedi.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ GELMİYOR

Devlet üniversitelerinin davet edildikleri halde tanıtım yapmadıklarını ifade eden Lafcı, şunları söyledi: “Devlet üniversitelerini biz davet ediyoruz. Birçok üniversiteye davet gönderdik. Ama devlet üniversiteleri gelmiyor. Öğrenci çağırmaya gerek duymuyor. Ama vakıf üniversiteleri öğrenci kazanmak istiyor. O yüzden vakıf üniversiteleri daha çok rağbet gösteriyor.”

Gün içinde Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan da, Keşan Anadolu Lisesi’ne giderek, vakıf üniversitelerinin stantlarını ziyaret etti.