4+4+4 eğitim sistemine göre ‘kademeli geçiş’ hakkı kazanan ancak buna karşın son sınıfta kendi okullarından başka okula nakledilen öğrencilerin velilerinin, konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıması ve ve Mahkeme tarafından 1 Temmuz 2014 tarihinde ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermesinin ardından, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan iptal davası sonuçlandı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lehine sonuçlanan iptal davasının kararı da önceki gün Keşan Kaymakamlığı’na ulaştı.

Bilindiği gibi, Ahmet Yenice Ortaokulu’ndan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’na, Yekta Baydar Ortaokulu’ndan da Kurtuluş İlkokulu’na nakledilen 3. sınıf öğrenci velileri, 21 Mayıs 2014 tarihinde Edirne İdare Mahkemesi’ne başvurarak, öğrencilerinin eğitimlerine kendi okullarında devam etmesi yönünde dava açmıştı. İdare Mahkemesi konuyla ilgili, 1 Temmuz 2014 tarihinde ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Böylece öğrenciler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da kendi okullarında öğrenim görmeyi sürdürecekti. Ancak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iptal davasını kazanmasıyla birlikte, öğrencilerin daha önce nakledildikleri okullarda, öğretmenleri ile birlikte öğrenimlerine devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, velilere aba altından sopa gösterildiği ve karşı bir dava açıp kazanmaları durumunda, sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağının söylendiği iddialar arasında bulunuyor.