GİZEM GÖRÜR

BİNA BOŞALTILMIŞTI

Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geçmiş yıllarda yurt olarak kullanılan binanın durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Vural, şunları söyledi: “Yurt olarak, geçmiş yıllarda kullanılan binanın mülkiyeti, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na aittir. Hatırlanacağı gibi Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 29 yıllığına Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kiralanmıştı. Milli Eğitim de binayı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yurt binası olarak vermişti. Daha sonra bir deprem olmuştu ve okul ile yurt binalarının dayanaklı olup olmadığının tespiti için İstanbul Üniversitesi’nden bir ekip gelerek, incelemelerde bulunmuştu. Ekip yaptığı incelemelerde, binanın depreme dayanaklı olmadığı yönünde rapor hazırlamıştı. Buna istinaden bina boşaltılmıştı.”

GEREKEN İYİLEŞTİRMELERİ YAPARIZ

Mevcut binanın uzun zamandır kullanılmadığını hatırlatan Adnan Vural, “Binamız konum itibariyle iyi durumdadır. Ayrıca yurt olarak kullanılan bina, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de yakın durumdadır. Binamız şu anda atıl durumdadır. Ancak, binanın yeniden kullanımı için gerekli iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Ekipler yeniden gelir, gerekli incelemelerde bulunur ve güçlendirme yapılması durumunda sıkıntı olmayacağı yönünde bir şey söylenmesi halinde, gereken iyileştirmeleri yaparız. Binanın yeniden Milli Eğitim’e devri yapılır ve yurt binası olarak kullanılmaya devam eder.” dedi.

GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPACAĞIZ

“Bina için daha önce ödenek çıkartılmıştı. Peki, bu ödenek binanın iyileştirilmesi için kullanıldı mı?” şeklindeki soruya cevap veren Vural, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda binanın iyileştirilmesi için ödenek çıkartılmıştı ancak kullanılamadı. Ödenek ayrılmasına rağmen neden yapılamadığı konusunda gerekli incelemeleri yapacağız. Şu anda binamız ne yazık ki atıl durumdadır. Atıl durumda olacağına bina güçlendirilip kullanılabilir. Güçlendirmeyle sorun çözülmüyorsa, bina yıkılır ve yeniden yapılması için adımlar atılır. Artık devlet olarak yeni bir bina yapmamız çok zor bir iş değildir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yeniden bina yurt olarak verilmelidir.”

BİNANIN ATIL KALMAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Adnan Vural açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Binanın yapılmasının takipçisi olacağız. Ramazan Bayramı’ndan sonra Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve İl Özel İdaresi’nin konu hakkında görüşlerini alacağız. Binanın atıl kalmaması için çalışacağız. Elimizden geleni yapacağız.”