Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, dün yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirilecek mezuniyet töreni programı ve akademik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

9 Şubat 2015’te başlayan Bahar Yarıyılı’nda önümüzdeki hafta vize sınavlarının başlayacağını ifade eden Taşkan, “Şu anda vize öncesi derslerin son haftası. 30 Mart – 10 Nisan tarihleri arasında vize sınavları yapılacak, daha sonra ders aşaması ve sonunda yine 25 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında da final sınavlarımızı gerçekleştireceğiz. Geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Bu yılki mezuniyet tarihimizi belirledik. Daha önce 5 Haziran olarak belirlemiştik. Fakat 7 Haziran’daki seçim yasaklarını dikkate alarak Trakya Üniversitesi rektörlüğüyle ortak belirlediğimiz 10 Haziran 2015 tarihinde saat 14.00’te 2. mezuniyetimizi yapacağız. Aynı tarihte saat 17.00’de de Keşan Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyeti gerçekleştirilecek. Edirne’den gelen yöneticileri düşünerek iki mezuniyeti bir günde yapmaya karar verdik. Trakya Üniversitesi’nin de mezuniyeti 9 Haziran’da Balkan Kongre Merkezi’nde yapılacak. Orada, her okulda dereceye giren ilk 3 öğrenci katılarak okullarını temsil ediyorlar.” dedi.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ GELİŞMEMİŞ 

Uğur Taşkan, kurumlar arası işbirliğinin Keşan’da gelişmediğini dile getirerek, şunları söyledi: “Zaman zaman okulda derslerin haricinde konuk konuşmacıların katılımlarıyla konferanslar düzenleniyor. Konferans salonumuzu bu şekilde aktif ve etkin olarak kullanmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Keşanlı İş adamları Derneği Başkanı Ahmet Eler geldi. Ahmet Bey, gençlere öz güven ve motivasyon kazandırmak üzerine konferans verdi. Bugün de Keşan Amerikan Kültür Derneği’nden gelen bir arkadaşımız etkili zaman yönetimi konusunda öğrencilere seminer veriyor. Kurumların ortak çalışmalarına da açığız. Bu da tek taraflı olmuyor. Tüm paydaşların ve ortakların birlikte çalışmasıyla oluyor. Dışarıdan ilçeye gelen birisi olarak Keşan’daki kurumlar arası işbirliği istenilen seviyede değil. Keşan Kent Konseyi yöneticileri geldi ve yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İsteğimiz bunların lafta kalmaması ve her projede bizler de yer almak ve çalışmak isteriz. Okullarımız burada olduğu için bizim de ilk önceliğimiz Keşan’a bir şeyler katmak olmalıdır. Ancak ilçede bu biraz ağır gidiyor. Çünkü kurumlar arası işbirliği düşüncesi burada daha gelişmemiş. Zamanla inşallah gelişir. Keşan inşallah buradaki yüksekokulların kıymetini bilir.

BAZI İSTEDİKLERİMİZİ YAPMAK BİRAZ ZAMAN ALACAK

Yüksek lisans programlarının açılması için yeterli akademik kadroya ve öğrenciye sahip olmadıklarını kaydeden Taşkan, “İlçede olmamız ve öğretim üyelerinin lojman sorununu çözümlenememesi, ikinci öğretimin olmaması nedeniyle biraz ağırdan yürüyor. İlk aşamada sürekli eğitim merkezine bağlı olarak dış ticaretle ilgili bir seminer açma düşüncemiz var ve onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tezsiz yüksek lisans için de yine şuanda açma hakkımız ve yetkimiz var. Ama rektörlükten izin alınması gerekiyor. Açıkçası bin 350 civarında öğrencimiz var, sayımız idari ve akademik anlamında çok zengin değil, o nedenle bazı istediklerimizi yapmak biraz zaman alacak.” diye konuştu.

OKULDA HUZURLU BİR ORTAM VAR

Uğur Taşkan, okulda huzurlu bir ortam olduğunun da altını çizerek, şunları söyledi: “Okul huzurlu. Öğrencilerle hocalar açısından hiçbir kavga, tartışma, gürültü yaşanmıyor.”

MEZUNLAR DERNEĞİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Son olarak Mezunlar Derneği kurmak için öğrenci temsilcisine talimat verdiğini ve çalışmaların başlatıldığını belirten Taşkan, “Geçen yılki mezun öğrencilerimizden dönüşler alıyoruz. İşe girenler ve yüksek lisans programını kazananlar oldu. Bu da bizleri memnun ediyor ve gurur veriyor. Hem mezunların takibi hem de bir süre sonra yönetici konumuna gelecek öğrencilerin bir birlerine yardımları olabilir. Bu konuda idareci olarak yaptırım uygulamıyoruz. Öğrenciler artık bir şeyleri kendileri başına bir şeyler yapsınlar ve doğru ile yönü kendileri bulsunlar.” dedi.