Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, dün yaptığı açıklamada, mahallelerine semt pazarı kurulacak olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Yeni Mahalle’ye kurulacak olan semt pazarından hem vatandaşın hem de esnafın memnun kalacağını ifade eden Bayır, “Semt pazarı için daha önceki dönemlerde Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a talebimizi iletmiştik. Mahallemizdeki konut sayısı giderek artıyor. Semt pazarı için sokak ve alanlarımız mahallemizde bol. Bunun için talepte bulunmuştuk ve demek ki değerlendirmişler.” dedi.

SEMT PAZARI MAHALLEMİZİN BİR İHTİYACIYDI

Şenay Bayır, semt pazarının kurulmasında emeği geçen başta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan olmak üzere herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Pazarın kurulması nedeniyle mahalle halkım adına mutlu oldum. İnşallah, açılacak olan pazardan vatandaşlar kadar, esnaf da memnun kalır ve pazarımız devam eder. Semt pazarı mahallemizin bir ihtiyacıydı. Bu ihtiyacımız da giderilmiş oldu.”

EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ, MAHALLEMİZDE ORTAOKUL AÇILMASI

Mahalleye en büyük ihtiyacın, ortaokul açılması olduğunu dile getiren Bayır, “Mahalleye ortaokul açılması için birçok girişimde bulunduk ancak bu konuda olumlu bir yanıt alamadık. Ama okulun açılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Yeni Mahalle’ye açılacak olan semt pazarı, ilk kez yarın kurulacak. Nazmi Başar Caddesi üzerinde yaklaşık 50 tezgahlık kurulacak semt pazarı, Çarşamba günleri hizmet verecek.