HABER MERKEZİ

Bölgede yaklaşık olarak 3 bin hane ve yaklaşık 10 bin nüfus bulunduğunu ifade edilirken, bölgenin her geçen gün göç aldığını ve nüfusun da hızla arttığını belirtildi.

Bölgede 10 tane toplu konut kooperatifi bulunduğu söylenirken, ortaokulda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin bir kısmı servislerle şehrin başka bölgelerindeki okullara taşındığı, bir kısmının ise Fatih Sultan Mehmet İlkokulu bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında Valilik makamının onayıyla geçici olarak binanın ikinci katında 8 derslikli olarak açılan ortaokulda öğrenimlerine devam ettiği bildirildi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 4 şube 5. sınıf, 2 şube 6. sınıf, 1 şube de 7'ci sınıf olmak üzere toplam 7 şubede 164 öğrenci ile öğretime devam ettiği ve aynı dönemde mezun olan 4 tane 4'cü sınıf,( 5. sınıfa geçen) 100 öğrenci ile sınıf sayısının 11'e mevcudun 264'e çıktığı ve 8 dersliğin yetersiz kalacağının görüldüğü belirtildi. Buna başka okullardan nakil gelecek öğrencilerin de eklendiğinde mevcudun 324'lere ulaşacağının aşikar olduğu kaydedildi. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1 şubenin mezun verip, 4 şubenin ekleneceği ve bunun da mevcudun 400'leri bulmasına yol açacağı bildirildi.

Şu anda Fatih Sultan Mehmet İlkokulunda, ilkokulun ve ortaokulun bir arada olmasının binanın fiziki yapısı açısından da uygun olmadığı (Ayrı giriş kapıları, ayrı tuvaletleri yok) ve ortak kullanımdan dolayı sık sık sorunlar yaşandığı öne sürülürken, binanın mimari yapısının bir arada eğitim öğretime uygun olmadığı müfettiş raporlarında da belirlendiği vurgulandı. 

Öte yandan, bölgede bululan Feride Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde çok az bir mevcutla (yaklaşık 45 öğrenci) eğitim öğretim devam ettiği belirtilirken, meslek lisesine bağlı bulunan bu okulun şu an boş dersliği bulunan Keşan Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi bünyesine taşınarak binanın ortaokula dönüştürülmesi istendi.

Bölgede yaşayan veliler, “Açılacak bu okulun mahallemizin ortaokul ihtiyacını karşılayacağını düşünmekteyiz. Ayrıca okulun ek bina yapmaya arsasının da olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

Bu nedenlerden dolayı Feride Mehmet Çuhacı Lisesinin binasının yerine mahallemize yeni bir ortaokul eğitimi verecek bir okul açılmasını öneriyoruz. Konuyla ilgili dilekçelerimizi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdik ve sorunumuza çözüm bekliyoruz.” dedi.