GİZEM GÖRÜR

Kantar, Roman çocukların Lise çağına geldiklerinde arkadaşları ile uyum problemi yaşayıp içlerine kapandıklarını ifade etti.

YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZ VAR

Karma eğitime geçilmiyorsa en azından içlerinden yetenekli ve istekli öğrenciler belirlenip müziğe yönlendirilebilir diyerek açıklamasına başlayan Kantar, şunları söyledi: “Karma eğitimin olmasını biz sürekli istiyoruz ama bundan sorumlu olan kişiler duymamazlıktan geliyor. Bunu istemiyorlar herhalde. Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Çocuklarımız Ege tarafında kır işlerine gittiler. Denizlerde simit falan satıyorlar. Sokakta su satıyorlar. Okul masraflarını böyle çıkarıyorlar. Tabi bu arada bir türlü anlatamadığımız olay da tüm romanlar müzisyen olacak diye bir şey yok. Ama bizim roman çocuklarımızın çoğunluk olduğu okullarda birer müzik sınıfı olursa, çocuklarımız buna yönlendirilebilir. Tabi ki kendileri de istiyorsa.  Bu çocuklar, alt yapı oluştuktan sonra isterlerse konservatuara yönlendirilebilir. Müziğe ilgi duyan roman çocuklara böyle bir hizmet verilebilir. Yetenekli çocuklarımız var. Roman vatandaşlar arasında, çok başarılı, tüm ülkenin tanıdığı müzisyenler vardır. Karma eğitime geçilmiyor bari bu yapılsın. Tabi ki öncelikli amacımız karma eğitime geçilmesidir.”

ÇOCUKLAR İÇİN BİR İYİLİK YAPSINLAR VE KARMA EĞİTİME GEÇSİNLER

Roman öğrencilerin, lise çağına geldiklerinde genel kültürden uzak kaldıklarını ve bu yüzden de uyum problemi yaşadıklarını belirten Kantar, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Karma eğitim de kanayan bir yara haline geldi. Artık esprili konuşacağım. ‘İsteyenin yüzü kara, vermeyen Arap. Biz anadan doğma karayız ama yine de istiyoruz.’ Biz karma eğitimi şiddetle istiyoruz. Biz okullara gittiğimiz dönemlerde karma eğitim vardı ama şuan bunun olmaması bizim çocuklarımız için 8. Sınıftan sonra büyük sıkıntı oluşturuyor. Liseye başladıklarında genel kültürden uzak kaldıkları için travma yaşıyorlar. İçlerine kapanıyorlar. Başka kültürlerden uzak kaldıkları için yabancılık çekiyorlar. Bizim çocuklar için bir iyilik yapsınlar ve karma eğitime geçsinler. Karma eğitim varken başarılı oluyordu roman çocuklar. Bu daha önceki yıllarda denendi ve işe yaradı. Bu yıl umarım uygulanır.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ