Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nin 2013-2014 Yılı 18. Dönem Mezuniyet Töreni, geçen Salı günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.15 sıralarında başlayan mezuniyet törenine; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı. Sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri; Tuğçe Atalay ile Ahmet Özgen’in yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve okulun Müzik Öğretmeni Çiğdem Saylam Kırcıoğlu yönetiminde istiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

DINKIRCI: ESAS OLAN İZ BIRAKABİLMEK

Daha sonra Bekir Dınkırcı, bir konuşma yaptı. Dınkırcı konuşmasında; 

“120 öğrencimiz cuma gününden itibaren okulumuzdan mezun oluyor. 115 öğrencimiz, LYS maratonunda inşallah emeklerinin karşılığını alacaklar. Sevgili gençler okulumuzun ismi Yusuf Çaprazı Anadolu Lisesi. Bir hakkı teslim etmek lazım. Biz en son Yusuf Çapraz amcamızla Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun mezuniyet töreninde, kendisinin yapmış olduğu feragati, fedakarlığı, hayat mücadelesini kendinden dinledik. O hakkı teslim etmek adına, Yusuf amcamıza teşekkür ediyor, onun için bir alkış istiyorum. Bence sevgili gençler için, idol olacak bir isim Yusuf amcamız olmalı. Bu dünyadan kimler geldi, kimler geçti. Esas olan iz bırakabilmektir.” dedi.

Bekir Dınkırcı sözlerini bir hikaye ile sürdürdü: “Geçen bir okulun mezuniyetinde aktardım, bir müteahhidin yanında uzun yıllar çalışmış bir inşaat kalfası var. Ama işi bilen bir kalfa. Uzun yıllar sonunda müteahhide ben artık yoruldum, ayrılmak istiyorum diyor. Tabi nitelikli elemanı kim bırakmak ister, müteahhidin son bir isteği oluyor. Diyor ki, bunca yıl benim yanımda hizmet ettin, bir tane daha ev yapacaksın. Kalfa da müteahhidi kırmıyor, evi yapıyor. Ancak o evi özensiz ve itinasız yapıyor. Müteahhit sonra diyor: al bu evin anahtarı senin. Sonra kalfa diyor ki; madem bu ev bana verilecekti. Ben niye doğru dürüst çalışmadım. Gençler anahtar sizin artık.”

“ÜZERİNİZE DÜŞEN SORUMLUKLARI LAYIKIYLA YERİNE GETİRİN”

Dınkırcı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu anahtarı teslim aldığınız süredeki eğitim ve öğretim hayatınızda deneyimleriniz, tecrübeleriniz, elde ettiğiniz bilgi, bundan sonraki sınav tecrübelerinize tabii tutulacaktır. Biz sizlere güveniyoruz. Sizden istirhamım şu, bize düşen bu görev var. Gelibolu yarımadasında, 253 bin şehit var, Sarıkamış dağlarında 90 bin şehidimiz var. Bunları unutmayacaksınız. Bunları unutturmamak için yapacağınız yegane şey, sizin üzerine düşen görev ve sorumlulukları, layıkı ile zamanında yerine getirmektir. Ben yürekten inanıyorum, siz sadece yüksek lisansı hedeflemeyeceksiniz. Siz bugünden itibaren doktora ve ikinci fakülte hedefleyeceksiniz. Şunu unutmayın, hiçbir dünya gençliği sizin ilerinizde değil. Bu cennet vatana emeği geçen, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizlere hayat yolculuğunda başarılar diliyorum. Bir hakkın teslimi de annelerimize, babalarımıza. Saygı değer veliler, uzun bir maratonun sonunda evlatlarımızı mezun ediyoruz.”

GÜCÜYENER’DEN ŞİİRLİ TEŞEKKÜR

Bekir Dınkırcı’nın konuşmasının ardından öğrenciler ikişer ikişer davet edilerek, platformda yerlerini aldı. Ardından Okul Müdürü Mustafa Gücüyener bir konuşma yaptı. Gücüyener, “Bu mutlu günümüzde sizlerle birlikte olmak bizlere kıvanç veriyor. Sayın velilerimiz, özellikle bu günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar, yıllar süreci içerisinde eğitimlerine önem veren, canları pahasına yaşatmak için uğraştıkları çocuklarını bize teslim ettiler. Bizler bu çocukları, bugüne getirerek hayata hazırlayan genel bir eğitim camiasının neferi olduk. Öğrencilerimizin hayatlarının geri kalan döneminde şiir gibi bir yaşam diliyorum. Buradan tüm velilerimize, Bu değerli evlatları yetiştirdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Sevgili öğrencilerim, ben sizlere bir şarkı ile değil bir şiirle veda etmek istiyorum.” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Daha sonra okulu dereceyle bitiren öğrencilere törenle plaket ve ödülleri verildi. Okul Birincisi 12/B Sınıfı Öğrencisi Fatma Boyalık’a ödülleri Murat Aras, Okul İkincisi 12/E Sınıfı Öğrencisi Buse Kurt’a ödülleri Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aktimur, Okul Üçüncüsü 12/D Sınıfı Öğrencisi Semih Yılmaz’a ödülleri Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker tarafından takdim edildi.

BOYALIK: BU MEZUNİYETİ BİR KOPUŞ OLARAK GÖRMÜYORUM

“Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim görmekten onur duyduğunu kaydeden Boyalık, duygularını şöyle dile getirdi: “Eminim ki arkadaşlarım da Yusuf Çaprazlı olmanın ayrıcalığını her zaman hissetmişlerdir. Ben sadece Yusuf Çapraz’ın bana not olarak değil, ferdi gelişim olarak da bana ve arkadaşlarıma büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Değerli öğretmenlerimin bizlerin gelişiminde ayrıcalıklı bir yeri vardır. Hepsine ayrı ayrı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hiç bir zaman bu mezuniyeti bir ayrılık, bir kopuş olarak düşünmüyorum. Her zaman okuluma katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Bizden sonra gelecekler emin olabilirler ki gerçekten kendi kimliklerini oluşturabilecek bir kuruma geliyorlar. Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİ UNUTULMADI

Öğrencinin konuşmasının ardından okul aile birliği başkanı ve üyeleri sahneye davet edilerek, Mustafa Gücüyener tarafından kendilerine plaket verildi. Daha sonra Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrencileri İldem Kirazoğlu ve Emrecan Akam tarafından okul şarkısı seslendirilerek, öğrenciler coştu. Daha sonra Okul Aile Birliği Başkanı Nursen Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, şöyle dedi: “3 yıldır Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Koruma Derneğinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu yıl da yeni bir grup öğrencimiz geleceğe uğurluyoruz. Okulumuzu daha iyiye taşımak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bundan sonra da heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın kendileri ve ülkeleri için iyi insanlar olması bizim için en büyük ödül olacak. Bu duygularla mezuniyete katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.”

BAYRAK VE FLAMA DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Konuşmanın ardından, eğitimde devamlılığı simgeleyen bayrak ve flama devir teslimi gerçekleştirildi. Bayrağı son sınıf öğrencisi İsmail Özbilgi, 11’inci sınıf öğrencisi Mehmet Balcı’ya, flamayı ise son sınıf öğrencisi İldem Kirazoğlu, 11’inci sınıf öğrencisi Menekşe Koyuncu’ya devretti. Ardından sınıf öğretmenleri tarafından mezun olacak öğrencilere diplomaları verildi. Bunu öğrencilerin, öğretmenlere çiçek takdimi izledi. Okul müzik grubunun neşeli şarkılarından sonra keplerin havaya fırlatılmasıyla tören sona erdi.