Keşan Mal Müdürü İsmail Hakkı Uraz, dün yaptığı açıklamada, 2-B arazi satışları ile ilgili olarak eline tebligat ulaşmış olan vatandaşların, tebligatta belirtilen süre içerisinde Keşan Mal Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiğini söyledi.

KEŞAN’DA BİN 337 SATIN ALMA BAŞVURUSU YAPILDI

2-B ile ilgili satın alma başvuru sayısının, cuma günü itibariyle bin 337 parsel olduğunu belirten Uraz, “421 parseli satmış durumdayız. Satış yüzdemiz %32 seviyelerinde. Ağustos ayının sonuna kadar %85 rakamını tutturmak istiyoruz. Çevre ilçeler ile kıyasladığımızda satış oranımız daha yüksek. Edirne genelinde en fazla 2-B taşınmazı olan ilçe Keşan.  Ağustos ayı sonunda ve 12 Eylül’de satışı bitecek olanlar var. Şu anda tebligat tarihine göre son satış tarihi 12 Eylül. Araziyi alması için biz vatandaşlarımıza tebligat gönderiyoruz. Tebligatı alıp ağustos ayı sonuna kadar gelen vatandaşlarımızın müracaatını alıyoruz. Tamamını peşin ödeyen vatandaşlarımıza tapularını 1-2 gün içerisinde veriyoruz. Eğer taksit ile alan varsa son taksidi ödedikten sonra yerin tapusunu alıyor. Taksitli satışlarda en az %10 peşinat alınıyor ve 12 taksite bölünüyor.” dedi.

BUĞDAYINI SATIP PARASINI ALAN ÇİFTÇİ ARAZİYİ ALMAK İÇİN GELİYOR

 Eline 2-B arazileri ile ilgili tebligat ulaşan vatandaşların, belirlenen süre içerisinde başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden İsmail Hakkı Uraz, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımız, hak düşürücü süreye uğramamak için bu konuda dikkatli olsun. Eğer başvuru yapılmasa genel hükümlere göre satış olacak. Şu anda 6292 sayılı yasaya özel bir satış yapıyoruz. Müracaat edilmediği takdirde 2886 Sayılı İhale Kanunu’na göre satış yapılacak. Yani ihaleye çıkacak ve herkes girebilecek. Ağustos ayından sonra Hazine’ye ait tarım arazilerinin de satışı gündeme gelecek. 2014 Nisan ayına kadar müracaatları alacağız. Öte yandan hububat hasadından sonra 2-B arazilerin satışlarında hızlanmalar başladı. Parasını alan çiftçi araziyi almak için geliyor. Köylümüz bu imkandan yararlanmak istiyor.”