Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Yalçın Akay, dün yaptığı açıklamada emekliye ödenecek olan promosyon ödemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akay, Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma Derneğinde saat 13.45’te yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:“Şu promosyon ödemesi iki seneyi aşkın bir süredir milletimizi özellikle 12-13 milyon civarındaki emeklilerimizin dilinden düşmez oldu. Olay aslında gereksiz ve anlamsız bir şekilde bankacılık sektörü tarafında abartılıp bu hale getirilerek, emekli ile alay edilir oldu. Oysa milletin vekili olan bu milletvekillerine 2 sene kadar önce tak diye ödendi. Üstelik yüksek oranda ödendi. Yani bu promosyon illeti milletin vekillerine çoktan ödenmişken, onları asil tayin eden asillere ise hala ödenmedi. Şimdi çıkmış birileri savaş kazanmış ordu komutanları gibi zafer çığlıkları atarak promosyon işini hallettik diye böbürleniyorlar. Yani emekliye yılda 300-400 TL vereceğiz diye büyük iş becermiş gibi atıp tutuyorlar.”

BANKALAR, ASLA UNUTMAYIN EMEKLİ KÖLENİZ DEĞİLDİR

Promosyon ödemesinin yapılması için 3 şartın olduğun dikkat çeken Akay, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bankalar promosyon konusunda yetkililere dayatmalarını kabul ettirdiler. Sanki emekli 3. sınıf vatandaşmış gibi yapılacak kabul etmek durumunda bırakıldı. Emekliye promosyon verecek olan bankalar dayatmaları emeklinin önüne koyuyor.

1. Sözleşme yapılacak olan her emekli sözleşme yaptığı her banka ile 3 yıl taahhütte bulunacak. 2. En az 3 otomatik fatura talimatı vereceksiniz.

3. Maaşınızı aldığınız bankadan kredi kartı almak ya da ek hesap açtıracaksınız. Görüldüğü gibi bankalar sizlere yapılacak sözleşmeler karşılığında promosyon ödeyeceğiz. Fakat sizlerde bizim dayatmalarımızı ister istemez kabul edeceksiniz diyerek emekliyi kapı kulu veya köle olmaya zorluyorlar. Aslında olması gereken şudur. Tüm banka sektörüne sesleniyorum. Bakın sektörün yetkilileri emekli sizlerin ne kulu nede kölesidir. Eğer yaptığınız anlaşmalarla emekliye belirlediğiniz miktarlarda emekliye belirlediğiniz miktarlarda promosyon ödemeyi kabul ettiyseniz ki ettiniz, o takdirde bu para emeklinin olmuştur. O halde yatırın insanların hesaplarına paralarını. Onlarda bu paraları sizlerin emrettiği ve dayattığınız gibi değil. Kendi istekleri gibi kullansınlar. Bankalar, asla unutmayın emekli köleniz değildir. Milletvekilleri, biz sizleri seçtik bizleri böyle mi savunacaksınız. SGK’ya, bizden yana mısın yoksa!”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ