Keşan Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uslu, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yılsonunun yaklaşması nedeniyle sıfır araç satan firmalar tarafından başlatılan kampanyaların kinci el araç satışlarını durdurma noktasına getirdiğini kaydetti. 

KAMPANYALAR VATANDAŞLARI 0 ARAÇ ALMAYA YÖNLENDİRİYOR

Uslu, “Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen satışların kış aylarında daha da azalması bekliyoruz. Sıfır araçlarda başlatılan kampanyaları ve sıfır faiz ile verilen krediler vatandaşları ikinci el yerine sıfır araç almaya yönlendiriyor.” dedi.
İKİNCİ ELDE KAMPANAYA YAPAN ÇOK FİRMA YOK

Kurban Bayramı sonrasında ikinci el araç satışlarında düşüş meydana geldiğini ifade eden Ali Uslu“Kış aylarının yaklaşmasıyla araç satışlarında daha düşüş bekliyoruz. Şu anda zaten kriz nedeniyle otomobil piyasası en alt seviyelerde gezmekte. Esnaf  arkadaşlarımızla konuştuğumuz zaman son 1 ay içerisinde çok satışın olmadığını gördük. Bu ne kadar devam eder bilmiyorum. Yılsonunda da sıfır otomobillerde başlatılan kampanyaların bizleri daha da etkileyeceğini düşünüyorum. İkinci elde kampanaya yapan çok firma yok. İkinci elde de taksitle satışlar büyükşehirlerde başladı. Büyükşehirlerde bu satış tarzına gitmeye başladı. Bu da daralmanın bir göstergesidir” dedi.