HABER MERKEZİ

Türkiye’de ekonominin kötü durumda olduğunun altını çizen Aydemir, şunları söyledi: “Hükümetin çizmiş olduğu ekonomik tablo ile işçi, emekçi ve halkın çizmiş olduğu tablo birbirine uymamaktadır. Hükümet ekonominin yüzde 7,4 oranında büyüdüğünü ve ihracatta rekorların kırıldığını ifade ediyor. Ama halkın alım gücünün azaldığı ve yoksulluğun arttığı görülmektedir. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar ve vergi oranlarının artması nedeniyle, halkın beli kırılmış durumdadır.”

YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Erdal Aydemir, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ihracatta rekorların kırıldığı dile getirilirken; ithalat oranları açıklanmıyor. Oysaki ithalat, ihracatın iki katı artmış ve ülkemizin cari açığı iki katına çıkmıştır. Bu aynı zamanda ülkenin bağımlılığının arttığını göstermektedir. Dövizdeki artışla birlikte bağımlılık daha da, büyümüş durumdadır. Milyonlarca işçi, emekçi ve köylülerin emeğiyle ürettiği değerler yurtdışına aktarılıyor. Hükümet, yaşanan sorunlara çare bulmak için elindeki değerleri satıyor. En son şeker fabrikalarının satışına başlandı. Mevcut açığı kapatabilmek için şeker fabrikaları olmak üzere yer altı ve yer üstü zenginlikleri peşkeş çekilmeye çalışılıyor.”

1 MAYIS ALANLARINA DAVET EDİYORUZ

Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaklaşan 1 Mayıs’a tüm işçi ve emekçilerimizin hazırlanması gerekiyor. Haklı söylemlerimizi 1 Mayıs alanlarında dile getirmeliyiz. Bundan ötürü de herkesi 1 Mayıs alanlarına davet ediyoruz.”