Geçtiğimiz Cumartesi Keşan’da kurulan halk pazarında yeni hasatlarla birlikte fiyatlarda genel olarak düşüş yaşandığı görüldü. Havaların ısınmasıyla hem sera hem de sezon ürünlerinin hallere girmesiyle birlikte pazarda sebze-meyve fiyatlarında birazda olsa düşüş yaşanmaya başladı. Kış aylarında havaların soğuk olması sebebi ile yüksek olan pazar fiyatlarının düşmesi vatandaşı rahatlattı.

ERİK ALICI BULMAYA BAŞLADI

Geçtiğimiz haftalarda eriğin kilosu 20 liradan alıcı bulurken bu hafta 10 liradan alıcı buldu. Son günlerin alıcı bulan diğer meyvesi de kilosu 5 liraya düşen çilek oldu. Bazı ürünlerdeki pahalılık sebebiyle birçok ürün yarım kilodan satın alındı. Satıcılar fiyatların yüksek olmasının kendileri açısından da kötü olduğunu, vatandaşın yüksek fiyatlardan alışveriş yapmadığını söyledi. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini belirttiler.

BİBER UCUZLADI, DOMATES FİYATLARI DÜŞMEDİ

Nisan ayı ortalarında acı biber kilosu 12 liradan satıldı. Vatandaşlar sadece biberin fiyatını sormakla yetinmişti. Ancak bu hafta acı biber yüz güldürdü. Bir haftada acı biberin kilosu 12 liradan 2 liraya düştü. Cep yakmayan acı biber Cumartesi günü bol olarak satıldı.

İnsanların en çok tükettiği sebzelerden biri olan domates, bu hafta 5 liradan alıcı ile buluştu. Domatesin fiyatının yüksek olmasının, geciken hasat olduğunu belirten Pazar esnafı, aynı zamanda domatesin ihracat için de bekletildiğini söyledi. Mayıs ayı bitmeden domates fiyatlarının düşeceğini de eklediler. 

BALIK FİYATLARI ARTTI

Denizlerde 15 Nisan tarihi itibariyle başlayan av yasağıyla birlikte balık fiyatlarında artış gözlendi. Gırgır, trol ve çevirme ağlarıyla avlanma yasağının başlaması balık fiyatlarını olumsuz etkileyerek satıcıyı üzdü. Fiyatların arttığını söyleyen Keşan Balık Pazarı esnafı, istavrit 25, sardalye ise 10 liraya yükseldi. Balık esnafı, hamsi ve palamut gibi balıkların fiyatlarının değişmediğini ifade etti. Av yasağıyla birlikte yeterince balık gelmemesiyle artan fiyatların yanında, balık tezgâhlarında çinekop, tekir ve barbunya balıkları bulunmuyor. Balık satıcıları, bazı vatandaşların fiyatları yüksek bulduğunu bazılarının ise fiyatları normal bulduğunu söyledi. Esnaf küçük tekne sezonunun yeni başladığını, 10 Mayıs itibariyle balıkların daha çok olacağını ve fiyatlarının düşeceğini söyledi.