HABER MERKEZİ

Aldıkları bu kararın esnaftan gelen bir istek sonucunda olduğunu belirten Çakmak, yaz sezonunda esnaf ve sanatkarından dürüst, hijyen, Keşan'a yakışacak esnaflık yapmalarını beklediğini söyledi ve tüm esnafa hayırlı ve bol kazançlar diledi. Çakmak şunları söyledi:

“24 Haziran seçimi sonrası odalarının yeni seçilen cumhurbaşkanı ve milletvekillerinden beklentileri olduğu odalarındaki tarifeler uyma konusunda ülkemizde demokrasi güzelliği ve şenliği 24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile yaşandı.

Halkımız demokratik haklarını kullanarak oylarını Ülkemizi 5 yıl yönetecek Cumhurbaşkanımızı ve Milletvekillerimizi seçti.

Seçim bitti geçim derdi bitmedi. Esnafımız yeni 5 yılda ülkemizi yönetecek Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizden sorunlarını çözeceklerinden çok ümitli ve haklı olarak beklentilerimiz var.

Son yıllarda ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaflarımız seçimler bitince yaptıkları işlerde girdilerin, vergilerin, maliyetlerin ve yüksek enflasyonun altında ezilmiş durumdadırlar.

Bu bağlamda odamıza üye esnaflarımızın bazıları yaptıkları meslek gereği yeni fiyat tarifelerinin düzenlenmesi, açıkçası fiyatlarına zam istemek zorunda kaldıklarını odamız yönetim kuruluna verdikleri dilekçeler ile talep ettiler.

Biz Keşan lokantacı kahveci ve otelciler esnaf odamız yönetim kurulu olarak istenilen yeni fiyat tarifelerini düzenleyerek Edirne esnaf ve sanatkarları odaları birlik yönetim kulumuzdan talep ettik. Birlik yönetim kurulumuz 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62. geçici 11. maddeleri mülga, Keşan lokantacı kahveci ve otelciler esnaf odamızın Kasap, Köfteci, Satır et, Edirne tava ciğerci, Park bahçe ve kafeterya tarifelerimizi talep edilen fiyatlarımızı uygun görmüş ve onaylamışlardır.

Odamıza üye Kasap, Satır et, Köfteci, Edirne tava ciğerci ve Park bahçe ve kafeterya işletmecisi esnaflarımız en kısa zamanda odamızdan yeni tarifelerini almak zorundadırlar.

Yaz sezonunun başladığı bu günlerde esnaflarımız denetimlerde zorluklarla karşılaşmamaları için başta fiyat tarifelerini olmak üzere, işveren ve çalışan işçilerimizin hijyen belgeleri ve her türlü eksik belgelerini tamamlamak zorundadırlar.

Hele hele fiyat tarifelerimizi işletmelerimizde ve masalarımızda müşterilerimizin göreceği şekilde bulundurmak zorundadırlar.

Esnaflarımızın haklarını korumakla görevli olan yönetim kurulumuz tüketici müşterilerimizin de  haklarını korumak ve savunmak görevimizdir.

Bu yaz sezonunda esnaf ve sanatkarımızdan dürüst, hijyen, Keşan'a yakışacak esnaflık yapmalarını bekliyorum. Tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum."