HABER MERKEZİ

Demirkıran, üretmenin ve rekabet etmenin üzerinde durduğu açıklamasında şunları söyledi: “Saadet Partisi olarak ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ bayrağından sonra ülkenin ve halkımızın refahı için maddi kalkınmanın en önemli mesele olduğunu dile getiriyoruz. Tarımda ve sanayide üretim planlanmadan, asgari ihtiyaçlarımızı karşılayacak adımlar atılmadan bir şey yapamayız. Para- borsa hareketleriyle kalkınma sağlanmaz. İşsizlik önlenmez, fukaralığın önüne geçilemez. Nereden bakarsanız bakın üretim, üretim, üretim. Kaliteli, ucuz ve yeterli üretim.

HÜKÜMET BU İŞİ BECEREMİYOR

Bu söylediklerimiz hamasi nutuk, basit muhalefet ve tenkit değildir. Teknoloji üretmiyoruz, bari temel ihtiyaçlarımızı karşılayalım. Ama nerde?  Bilindiği gibi yıllardan beri insanımızın et ihtiyacı oradan-buradan ithalatla karşılıyoruz. Bu sene yine canlı hayvan ithalatı yapılacakmış. Tam 500 bin baş gibi bir rakam.  Bunlar tüketilince ne olacak? Yine ithalat. Bir de yağ ithalatı yapılıyor. Hem de rafine edilmiş yağ ithalatı. Ülkemizde hatta özellikle Trakya da tesisler yarı kapasiteyle ancak çalışırken rafine yağ ithalatı yapılacak. Oldu olacak şişeleyip getirin. Her yıl yaklaşık 10 milyar liralık yağ ve türevleri ithalatı yapılıyor. İthalat yapmak yerine üreticimizin desteklenmesi ve yeterli ürün elde edilmesi için ne yapılıyor? 

Yıllardan beri ‘Türkiye üretemiyor’ derken bu acı gerçeklere işaret ediyorduk. Her sahada olduğu gibi tarımsal üretimde de ciddi planlamaları yapılması, halkımızın gıda güvenliği ve en temel ihtiyaçlarımızın karşılanması için çok önemlidir.