GİZEM GÖRÜR

VATANDAŞ ARAŞTIRMAKTAN ÇEKİNMEMELİDİR

Açıklamasına, yeni bir dönemden geçildiğini belirterek başlayan Öztürk, şunları söyledi: “Tabii ki, her yeni uygulama gibi bu sürecinde birlikte getirdiği sıkıntılar oluyor. Öncelikle sektöre sadece bu işten pay almak için girmiş ya da yapılmamış işleri yapmış olarak lanse edip vatandaşları yanıltmaya yönelik birçok girişimde bulunan firmalar türemiştir. Uygulama sokulmak istenen yasa ve genelgeler gerekli protokoller ile imza altına alınmış olmasına karşın bazı değişikliklerin olduğunu söyleyerek insanlarımıza yanlış bilgi aktarılmakta ve ileride olacak bir mağduriyete davetiye çıkarılmaktadır. Yasa bize en az 7 gün kayıt tutabilen, kontak kapatılmış dahi olsa 24 saat aktif kayıt yapabilecek bir sistem sunmaktadır. Bu bağlamda insanlarımız alacakları sistemleri iyi araştırmalıdır. Bir ürünü almak hiçbir zaman sistem işleyişi için yeterli olmamaktadır. Montaj sonrası hizmet anlayışı, firma kalitesi ve referansları alacakları hizmetin garantisi niteliğindedir. Bunun için vatandaşlarımız soru sormaktan ve araştırmaktan çekinmemelidir.”

TEK ŞAHİT KAMERA OLACAKTIR

Birçok ülkede araç kameralarının zorunluluk kapsamında olduğunu belirten Ekin Öztürk, kamera sisteminin faydaları hakkında şunları söyledi: “Bir kamera alarak aracınızı 24 saat gözleyen sadık bir bekçi edinmiş olursunuz. Kaza anında yaptığı kayıtta her şeyi çektiği için kimse karşı taraf ile gereksiz münakaşa husumet ve fiili olaya girmeyeceğinden sükunet ve sulh korunmuş olacaktır. Kimin haklı kimin haksız olduğu kayıtlarda bellidir. Polis ve diğer kolluk kuvvetlerimizin işini önemli ölçüde rahatlatacak ve daha tarafsız olmalarını sağlayacak bir ek donanımdır. Daha önce defalarca yaşanmış olan alkollü veya başka madde etkisi altında kaza yapan şoförlerin kazadan sonra şoför değişimi yaparak sanki kazayı başkası yapmış gibi göstererek karşı tarafı suçlu gösterdiği durumları bertaraf etmek için en etkili yöntemdir. Sizin hiçbir kusurunuzun olmadığı durumlarda sizin haklılığınızı kanıtlayacak tek şahit kamera olacaktır. Aracınızın park halindeki kazalarında, çarpıp kaçan veya aracınıza başka türlü zarar veren her fail aracınızın kamera kayıtlarında görünür olacağı için kimse haksızlığa uğramaz.”

KÖTÜ OLAYLARI BERTARAF EDECEKTİR

Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: “Trafik akışı sırasında trafik kurallarını ihlal edip başka sürücü ve yayaların hayatını hiçe sayan kural tanımaz sürücülerin ifşası ve ceza alması için gerekli görüntü ve belgeler elinizde olacaktır. Her tür ticari araçta olabilecek kavga, gasp, kaçırma, soygun, yaralama veya cinayet gibi nahoş durumlarda polis için suçluyu bulacak gerekli ipuçları ve eşgal bilgileri yer ve konum bilgileri kayıtlarda bulunacağı için toplumsal faydalarını da göz ardı etmemek gerekir. Bu gibi kötü olayların çoğunu bertaraf edecektir. Sizin aracınızla alakadar olmasa bile çevrede olan olaylarda (hırsızlık, kapkaç, başka araçların kazaları, toplumsal olaylar vs.) gibi kayıtları belirleyici etken olarak kullanılabilir. Anlaşılacağı üzere bu sistem ile aracınızla karışacağınız her tür kötü durumun telafisini sağlayabilecek bir güvenlik asistanı edinmiş oluyorsunuz. Şu an sadece ticari araçlarda çıkartılan bu yasa ilerleyen günlerde diğer araçları da kapsayacak gibi görünüyor.”

DAHA GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞTURMA ÇABASI GÜDÜLMEKTEDİR

“Peki, sadece araçlarda mı kamera sistemi bulundurma zorunluluğu vardır?” şeklindeki soruya cevap veren Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Önceki yıllarda yine yürürlüğe girmiş olan alkollü mekanlarda kamera sistemi bulundurma zorunluluğu çok yakın bir süre içerisinde birçok yeri daha kapsar hale gelecektir. Apartmanlar, siteler, iş yerleri, kurum ve kuruluşlar bu listenin başında bulunmaktadır. Kamera, alarm sistemleri ve daha birçok inovatif ürün gamı ile daha güvenli bir ortam oluşturulma çabası güdülmektedir. Güvenlik danışmanları olarak bizlere düşen de bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi insanlarla paylaşarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır.”