Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz Ankara’da gerçekleştirilen 7. Türkiye Ekonomi Şurasını değerlendirdiler. Keşan TSO, İpsala TB (Ticaret Borsası), Keşan TB’yi temsilen Ankara’da gerçekleştirilen 7. Türkiye Ekonomi Şurasına, üç kurumu temsilen katıldıklarını söyleyen Helvacıoğlu ve Kaymaz, Keşan ve bölge sorunları hakkında olumlu görüşmelerde bulunduklarını kaydettiler.

EN AZ BİR İSTİHDAM PAROLASI ŞURANIN GÜNDEMİNİ OLUŞTURDU

7’nci Türkiye Ekonomi Şurasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildiği bilgisini veren Helvacıoğlu, “TOBB ekonomi şurasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte 11 bakanımız ve Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında gün boyu süren bu şürada bizlerde Edirne Keşan’ı temsilen yerimizi aldık. ‘En az artı bir istihdam’ parolasıyla başlatılan istihdam seferberliği şuranın ana gündemini oluşturdu diyebiliriz. İş dünyasının moralini ve şevkini artıran tüm bu desteklerin ekonomiye ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına inanıyoruz. Güven ve istikrar vurgusu dillerden düşmedi. Tüm Türkiye’deki Oda ve Borsaların bölgelerindeki sorunlar aktarıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan günün yarısında bizlerle beraberdi. Bölge sorunlarını bizlerden öğrenerek ilgili müsteşarlara havale ettiler.” dedi.

TOPLANTIDA ORTAK GÖRÜŞ OT PARASININ ÇÖZÜLMESİ YÖNÜNDEYDİ

Toplantıda Keşan Organize Sanayi Bölgesi için hayırlı haber aldıklarını ve ot parasının çözülmesi yönünde fikir beyan ettiklerini belirten Helvacıoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: Bizler de bölgemizi temsilen Sayın Necmi Beyle sorunlarımızı ilettik Bizim bölge olarak en önemli sorunumuz Keşan İpsala ve Enez’in bölge sorunlarında bir tanesi Organize Sanayi Bölgesi talebimiz idi. Akşam saatlerinde Sayın Bakanlarımızla beraber olduğumuzda kendilerine ilettik. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da ilettik. Kendisi de ilgili bakanlarla görüşme yaptı. Hakkını yememek lazım buradan çok teşekkür ediyorum Sayın Müezzinoğlu’na. Onunla başladık onunla bitirecek gözüküyor. Biz söz aldık. Dedik ki gündemde olan ot parasının kaldırılmasını istedik. Mera vasfındaki OSB taleplerindeki ot parasının kaldırılma gerekçelerini de anlattık. Söz aldığımız da bakanlarımızla görüştük. Kendi aralarında yapılan görüşmeler neticesinde gelen cevap Sayın Müezzinoğlu’nun talebi üzerine diğer bakanlarımızın ortak görüşü bu ot parasının çözülmesi yönünde fikir beyan ettiler. Şuranın kapanışı olarak son cümle olarak Sayın Müezzinoğlu bize dedi ki, Keşan’a gidin müjdeli haberi verin. Şuranın son konuşmacısı Sayın Müezzinoğlu’ydu. Son konusu da Keşan OSB’nin hayırlı haberiydi. Sayın Müezzinoğlu başta olmak üzere tüm bakanlarımıza müteşekkiriz. Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımıza ve Oda Borsalarımıza ve bugüne kadar emeği geçen Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın İlçe Başkanlarımıza da çok teşekkür ederiz. Ortak görüşü olumlu olduktan sonra iş bitti mi bitmedi. Bu olumlu cevabı uygulamaya geçirmemiz gerekiyor. Yani olumlu cevabı Keşan’a döndükten sonra dün çalışmalara başladık. Konuyla ilgili olarak parti başkanlarımızı, kaymakamımızı, belediye başkanımızı ve Sayın AK Parti Milletvekili Rıfat Sezen’i konuyla ilgili bilgilendirdim. Bürokrasi ayağında paydaşlara da bilgi verdik. Sayın Kaymakamımız bizi toplayacak. Onda sonra Edirne ve Ankara’ya bir teşekkür ziyareti olacak. Yani işin söz tarafı bitti. Şimdi işim bürokrasi, hukuk tarafını çözmek olacak. Sayın Müezzinoğlu’nun elini güçlendirdik. İlgili bakanlardan olumlu cevabı aldıktan sonra biz de Keşan’a memnun döndük. Ülkemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğe hazırlıklı olma açısında çok değer sağlayacak.”dedi.

BACASIZ BİR SANAYİ GELİYOR

Daha sonra söz alan Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, “Gıda Tarım Organize Sanayi bölgesinin onayını veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu projenin hayata geçirilmesi için Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sayın Müezzinoğlu’nun da desteğiyle bu sözü almış olduk. Keşan Ticaret Borsası Meclisi adına, bölgemiz adına işin başında sonuna kadar bu projeye destek veren tüm bakanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bölgemize kurulacak OSB diğer bölgelerdeki OSB’den farklı olarak bacasız bir sanayi geliyor. 350 bin dönüm sulanacak olan ve sonrasında çarpanlarıyla birlikte 500 bin olacak. Bölgemizdeki üreticilerin farklı ürünlerle birlikte refah seviyesinin yükseleceğini ve ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Bundan sonra da biz talep ettik, sıra şimdi takipte. Paydaşlarla birlikte demir tavında dövülür misali bu işi takip etmemiz gerektiğini ve gereğini de yapacağımıza inanıyorum.”dedi.

Kaymaz’ın konuşmasının ardından açıklama sona erdi.