AYŞİN SEÇİL GEZER

Aftan önce esnafın düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Erkan, “Aftan önce esnafa uzun vadeli krediler verilmelidir. Her seçimden önce af diyorlar. Böyle olunca esnafı da kalpazan alıştıracaklar. Vergisini ödeyen insanlar ne olacak. Af çıkıyor, vergi affı çıkıyor; çıksa da insanlar yine ödeyemiyor. Olmayan parayla nasıl ödensin. İstediği kadar yapılandırma olsun çok az bir kısmı ödenir. Bağkur borçlarına düzenleme gelecekmiş. Adam parası yok diye ölsün mü?” dedi.

ÖNLEM ALINMALIYDI

Küçük esnaf kalkınmadan Türkiye’nin kalkınamayacağını yıllardır söylediklerini hatırlatan Hüseyin Erkan, şöyle devam etti: “Bütün bu aflar çıkacağına sicil affının çıkması gerekir. Esnafa düşük faizli uzun vadeli kredi kullandırılması gerekir. Böyle olmadıkça kimse mutlu olamaz. Örneğin Bağkur’a 100 bin TL borcun var, bu borcu yapılandırsan ne olacak? 1-2 taksit ödenecek sonra yine ödenmeyecek. Bu borçlanmalar olmadan önlem alınmalıydı. Millet borç içine batmış sen af çıkarsan ne olur?” 

HER GECE AKARYAKITA ZAM GELİYOR

Erkan, sözlerini şöyle noktaladı: “Her gece akaryakıta zam geliyor. Baştakiler ekonomi iyi diyor ama öyle değil. Ekonomi iyi olsa insanların cebinde para olur. Allah vatandaşların yardımcısı olsun. Dişinden tırnağından arttırıp geçinmeye çalışacaklar.”