Fiat 500 ailesinin büyüyen otomobili 500 L geçtiğimiz aylarda ülkemizde satışa sunuldu. Keşan’da da satışa sunulan 500 L ilgi görmeye devam ediyor.

İlk olarak 1957 yılında 500 cc'lik küçük motorlu, herkesin ulaşabileceği bir otomobil olarak ortaya çıkan Fiat 500, sadece 2007 yılında ortaya çıkan retro modeliyle bugüne kadar 1 milyondan fazla kişiye ulaştı.

Fiat'ın 500 ailesini genişletme kararıyla birlikte 550c'nin ardından yollara çıkan 500 L’nin, özellikle kendini farklı hissetmek isteyenlerin tercihi olduğunun altını çizen Keşan Fiat Satış sorumlusu Serkan Çalen, aracın özelliklerinden bahsederek, şunları söyledi: “Fiat'ın Panda ve Fiat 500L modellerinde opsiyonel olarak sunulan güvenlik sistemi, aracın önünde aniden beliren başka bir araç veya engeli tespit ediyor ve çarpışmaları önlemek veya çarpışmanın etkisini azaltmak amacıyla, sürücüden bağımsız, otomatik olarak frenleri devreye sokuyor. Sürücülere şehir içi trafiğinde destek sağlamak amacıyla tasarlanan Şehiriçi Fren Kontrol Sistemi, 5 ila 30 kilometre sürat aralığında, araçta sürekli devrede oluyor. Motorun çalıştırıldığı andan itibaren devreye giren sistem, sürücünün isteğine bağlı olarak devre dışı bırakılabiliyor. Sistem, ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemine arayüz oluşturmak amacıyla, ön camın üst kısmında bulunan LIDAR (Işık Tespiti ve Mesafe Belirleme) tipi bir lazer sensör kullanıyor. Yol yüzey koşulları, araç dinamikleri ve yörüngeler, engellerin konumu ve lastiklerin durumu gibi belli parametrelere bağlı olarak çalışan sistem, otomatik olarak devreye girerek çarpışmayı tamamen önleyebiliyor veya çarpışmanın etkilerini azaltabiliyor.”