HABER MERKEZİ

Genel Kurul görüşmelerinde emeklilere yapılan adaletsizliği rakamlarla ortaya koyan CHP’li Gaytancıoğlu, “Emeklilere adalet istiyoruz” dedi.

“DEVLETİN BÜTÇE DENGESİNİ EMEKLİLER Mİ BOZUYOR”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Suriyelilere 30 milyar dolar ödeyen hükümet, emekliye gelince günde 2 lira zam yapıyor” dedi. 

CHP’li Gaytancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda şunları söyledi: “Emeklilere günde 2 lira zam yapıldı. 20 yıl 30 yıl hatta 40 yıl çalışıp emekli olanlara sadece günlük 2 lira zam verilecek. Şimdi soruyorum, acaba Devletin bütçe dengesini emekliler mi bozuyor? Suriyelilere 30 milyar dolar ödenirken bütçeye bir şey olmuyor da, sıra emekliye gelince mi denge bozuluyor? 

Dünyanın 170 ülkesine 5 yılda 21 milyar dolardan fazla yardım dağıtıldı. Hatta ABD’nin Oregan eyaletinde yaşayan Kızılderili kabilelere bile 200 bin dolar vermedik mi?

Küresel maddi yardım raporuna göre Dünyanın en zengin ülkeleri olan ABD, Kanada ve Japonya’yı bile geride bırakarak “en cömert ülke” seçilmedik mi?

AKP Genel Başkanı, her yıl Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden tek başına 2 milyar harcamıyor mu?

Bakanlar 1 yıl içinde sadece pasta ve çiçeğe 1 milyar lira harcamıyor mu?

Geçmediğimiz köprü, girmediğimiz tünel, yatmadığımız hastane için garanti verdikleri yandaş müteahhitlerin cebine 6 milyar koymuyorlar mı?

Bu kadar parayı dağıtıyoruz Devlet dağılmıyor, yazlık ve kışlık saray yapınca devlet bütçesi sıkıntıya girmiyor. Ama emeklilere günde 2 lira yani 1 çay 1 simit parası zam olarak verilince bütçe bu zammı kaldıramıyor. Emeklilere adalet istiyoruz.”