GİZEM GÖRÜR

Gaytancıoğlu, Açıklamasında teröre kurban edilen Şenay Aybüke Yalçın için de üzgün olduğunu, artık terör sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMET EĞİTİM SİSTEMİNİ YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRDİ

Açıklamasına hükümetin, eğitim sistemini yapboz tahtasına çevirdiğinin altını çizerek başlayan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyetinde 18 Milyon gencimiz öğretim yılını tamamladı. Okullarımızın açılışı zaten sıkıntılıydı, kapanışı da sıkıntılı oldu. AKP durmadan eğitim sistemini değiştirip duruyor. AKP ülkeyi yönetemediği gibi, eğitim sistemini de yapboz tahtasına çevirdi. Doğru dürüst bir meslek eğitimine önem vermeyen, doğru düzgün bir okul öncesi eğitime önem vermeyen, yüksek öğretimde ciddi sıkıntılar yaşayan Türkiye’nin ortaöğretiminde de ciddi sıkıntıları var.”

ÇOCUKLARA DİNİ EĞİTİM VERİLMESİNİN KARŞITI DEĞİLİZ

Hükümetin, yaz tatilinde çocuklara dini eğitim veren kursları çoğaltmasını doğru bulmadığını, çocukların yaz tatilinde kitap okumasının, teknoloji öğrenmesinin, dil öğrenmesinin daha doğru olacağını belirterek açıklamasına devam eden Gaytancıoğlu, “Öğretmen sorunumuzu hala çözemeyen bir ülkeyiz. Atanamayan 400 bin civarında öğretmenimiz var. AKP maalesef eğitim öğretim denildiğinde, İmam Hatipleşme olarak algılıyor. Her şeyi dini eğitime getiriyor. Yazın açtığı kurslar var. Örneğin Edirne’de 80.Yıl Anadolu Lisesi’nin yaz tatilinde, Sancak Derneği ve Hayrat Vakfı ile teslim edilen bir eğitimi çocuklara Kuran’ı Kerim ve sosyal etkinlikler adı altında vermeye çalışıyor. Çocuklara dini eğitim verilmesinin karşıtı değiliz. Fakat yaz döneminde çocuklar kitap okumalı, gezmeli, eğlenmeli, oyunlar oynamalı, kendisini geliştirmeli, stresini atmalı. Sürekli dini eğitim ile biz bir yere varamayız. Teknolojiyi öğrenmeliyiz, dil öğrenmeliyiz. Örneğin 200 e yakın üniversite kuruldu. Fakat torba yasa ile üniversite öğretim üyelerine 75 yaşına kadar çalışma şartı getirildi. Ayrıca iki maaş alabilecekler. Araştırma görevlilerinin özlük haklarında geçmişe göre daha kötü bir yasa geliyor. Bir akademisyen düşünün, 30 yaşına gelmiş. Hala iş garantisi yok. AKP Türkiye eğitimini, ekonomiyi maalesef bitirdi. Üniversite sınavlarında binlerce öğrencimiz sıfır çekiyor. Hala öğretmen açığımız, derslik açığımız var. Maalesef ülkemiz git gide itibar kaybediyor.” şeklinde konuştu.

TERÖR MESELESİNİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN HER KONUDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Açıklamasına teröre kurban edilen 22 yaşındaki genç müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için çok üzgün olduğunu kaydederek devam eden Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Terör maalesef ülkemizde bitmiyor. Biliyorsunuz ki şehit edilen bir genç öğretmenimiz var. 22 yaşımızda bu genç kızımız, her maaşı ile okuluna bir enstrüman almış bir müzik öğretmeni. Böyle fedakar bir öğretmenimiz katledildi. Teröre kurban oldu. Birçok gencimiz bu durumları görerek bölgeye gitmek istemiyor. Biz her konuda hükümetimize destek vermeye hazırız. Terör meselesinin çözülmesi için her konuda destek vermeye hazırız. Ak Parti’nin maalesef böyle bir gündemi hiç olmadı.”

EĞİTİM ÖĞRETİM CİDDİ BİR SORUNDUR

Gayntancıoğlu açıklamasının devamında, gündemde daha önemli meselelerin olması gerektiğinin altını çizerek, “AKP’nin maalesef her konuyu ranta dayandırıyor. Bakın zeytinlikler meselesi. Bakın meralar konusu. Bizim daha farklı konuları görüşmemiz gerekiyor. Türkiye nasıl dünya ile boy ölçüşebilir? Nasıl teknolojisini ileriye götürebilir? Öğretmenlerine nasıl daha iyi olanaklar sağlayabilir? Sürekli öğretmenlere sınav uygulayarak başarı elde edemeyiz. Öğretmenlerin maaşı maalesef asgari ücretin biraz üzerindedir. Türkiye’nin birçok sorunu var fakat eğitim öğretim ciddi bir sorundur.” dedi.

KÖY OKULLARINI KAPATMAK ÇOK YANLIŞTIR

Son olarak köy okullarının kapatılmasının yanlış olduğunu kaydeden Gaytancıoğlu, köy öğretmenlerinin köyler için çok faydalı olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sonlandırdı: “AKP birçok köy okulunu kapattı. Köylerde eskiden ulusal bayramlar kutlanırdı. Köy öğretmenleri köylerin eğitimini öğretimini yukarıya çıkarırdı. Yol gösterici olurdu. Köy okullarını kapatmak çok yanlıştır. Sadece eğitimde değil, kültür seviyesi anlamında da öğretmenlerin köylere katkıları büyüktü. Maalesef ülkemizde eğitim sistemi iyiye gitmiyor.”