AYŞİN SEÇİL GEZER

35 yıldır Keşan’da televizyon tamir eden Mehmet Geçim, mesleğinin gelişen teknoloji ve servis ağı karşısında zor günler yaşadığını söyledi. 

Günümüzde tüplü televizyonların tercih edilmediğini belirten Geçim, “Geçtiğimiz yıllarda tüplü televizyon kullanımı yaygındı. Bozulduğu zaman vatandaşlar bize tamir için gelirdi. Son dönemde çıkan LED TV’lerin tamir masrafları çok yüksek. Bu nedenle vatandaşlar bozulan LED TV’lerini garanti kapsamında ise yetkili serviste tamir ettiriyor. Garantisi bitmiş ise maliyet nedeniyle tamir yerine yeni televizyon alıyor.” dedi.    

İŞLER ÇOK DURGUN

Mehmet Geçim, “İşler çok durgun. Bazı günler siftah yapmadan dükkan kapıyoruz. Eski işler yok. Meslek bitti artık. Piyasalar bozuk. Tüplü televizyonun tamir ücreti 50 TL’yi geçtiğinde vatandaş yaptırmak istemiyor. Vatandaş tamire 50 TL vermek yerine, gidip yeni televizyon alıyor.” şeklinde konuştu.

İNSANLAR BİR ARIZA OLDUĞUNDA ESNAFIN YERİNE SERVİSLERE GİDİYOR

Geçim, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim bu konuda yapacak bir şeyimiz yok.  Yeni nesil televizyonlar tamir olayını bitirdi. Ayrıca servis ağı da çok genişledi. İnsanlar bir arıza olduğundan bizim gibi esnafın yerine servislere gidiyor. Parça konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. Eskiden televizyon tamir ettirmek isteyenler kuyruk oluştururdu. Şimdi ise siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz.”