AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 15.00 sıralarında Keşan TSO binasında başlayan kursa; 25 kursiyer katıldı. 2017 yılı aralık ayı içerisinde ikincisi gerçekleştirilen kursta Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kursiyerlere ‘Hoş geldiniz’ diyerek kursun açılış konuşmasını yaptı.

Helvacıoğlu, “Girişimcilik adı altında bu projenin devamlılığını iyi algılamanız ve okumanızı arzu ediyoruz. Çünkü bu proje bir yerde çalışmak için değil. Bu proje kendinize iş kurmak için ve bunun farkındasınız. Hem kendinize iş kurma hem de istihdam sağlama adına da başka insanlara aş verme, başka insanlara iş verme açısından da bir yolculuğa başladınız. Kolay bir yolculuk değil, cesaretinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Kursun ardından iş açacak kişiler için yoğun bir cesaret bekliyor. Bu cesarete kavuştuğunuz takdirde iş dünyasının kapıları size açık olacak. Sizlerle bire bir konuşmaya hazırım. Kurs sonrası ve kurs içerisinde; ben şunu yapacağım, ben bu işletmeyi açacağım, bu meslek uygun mu, şeklindeki aklınıza takılan soruları bilenleriniz ile paylaşın. Kafanızdaki terzi usulü o şehre uymayabilir. Aklınızdan bir şey geçiyordur, başka ülkede başka şehirde görmüşsünüzdür, Keşan’da o çoktur, ben yapacağım derseniz hayal kırıklığına uğramayın. Hepinizin yaşı genç, bu cesaretinizi boşa harcamayın.” şeklinde konuştu.

TECRÜBELİ BİR BÖLGEDEYİZ

Bölgemizde en çok kursun Keşan’da açıldığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Trakya’nın en girişimci bölgesiyiz. Bu ay Trakya, belki tüm Türkiye’de 2 kurs üst üste açılan yer yok. Biz girişimciliği seviyoruz. 2017 yılında 500 kişiye kurs verdik. Girişimcilik belgesi alarak en çok işletme açılan bölgedeyiz. Tecrübeli bir bölgedeyiz. Yeni dönemde girişimcilik çok önemli, ortaklık kültürü ve öz kaynak çok önemli. Öz kaynağınız varsa iş yapın. Benim hiç param yok derseniz, yarı yolda kalmazsınız ama zorlanırsınız. O yüzden kurs bittikten sonra birlikte ne yapacağımızı da konuşabiliriz. Size rol model olalım, size iş modeli sunalım.”

AKILLI DÖNEMLER GELİYOR

20 Aralık 2017 Çarşamba günü, Çorlu’da düzenlenecek olan ‘Türkiye Teknolojileri Buluşuyor’ projesine Keşan TSO olarak katılacaklarını söyleyen Helvacıoğlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Çarşamba günü, Çorlu’ya ‘Türkiye Teknolojileri Buluşuyor’ diye bir projeye gidiyoruz. Türkiye artık yeni dönemde 4.0 geliyor. Yenidünyada farklı bir dijital dönem geliyor. Ben sizin yerinizde olsam dijital devrime ayak uyduran işletmeler ile yola çıkarım. Akıllı dönemler geliyor. Teknolojiyi iyi bilen, teknoloji ile iş yapanlar ayakta kalacak. Hepinize destek olmaya hazırım.”